Schooldag van de duurzaamheid gaat een verfrissende doedag worden

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – De eerste Schooldag van de duurzaamheid op 10 oktober gaat een verfrissende doedag worden. De organisatie zoekt nog een aantal mensen die hier een bijdrage aan willen leveren.

Zeker 16 basisscholen in de gemeente Rheden en meer dan 35 bedrijven hebben hun medewerking toegezegd aan deze eerste Schooldag van de duurzaamheid. Op deze dag vinden allerlei activiteiten plaats die kinderen op een speelse manier laten zien hoe de wereld er leuker, eerlijker en schoner uit kan zien.

Vrijwilligers gezocht
Voorbeelden van activiteiten zijn gezond bewegen, het maken van vogelhuisjes en vogelvoer, knutselen met afval, biologisch proeven, kennis vergaren door kinderen te laten zien hoe bijvoorbeeld een zonnepaneel en 3D-printer werkt, proefjes doen en met elkaar in gesprek gaan over welke duurzame ideeën de kinderen zelf hebben.

2.500 kinderen gaan op deze dag aan deze activiteiten meedoen. Daar kan de organisatie nog best wat hulp van vrijwilligers bij gebruiken! Spreekt het u aan om kinderen spelenderwijs bewust te maken, dan kunt u zich opgeven via http://www.schooldagvandeduurzaamheid.nl/vrijwilligers/

In heel Nederland Schooldag van de duurzaamheid
Het organiseren van deze eerste Schooldag van de duurzaamheid is een initiatief van wethouder Nicole Olland: “Het doel van deze dag is dat kinderen spelenderwijs bewust worden dat ze zélf iets kunnen bijdragen aan een duurzamere samenleving, hoe klein beetje dat ook is. Ik hoop dat heel Nederland uiteindelijk mee gaat doen aan de Schooldag van de duurzaamheid”.

Kijk voor meer informatie op http://www.schooldagvandeduurzaamheid.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen