Ga koffie drinken met een vluchteling!

23 sep 2016, 16:24 Nieuws
koffie drinken met een vluchteling
Radar Uitvoering
VELP – In het AZC aan de Broekstraat 9 te Velp zijn nog circa 150 vluchtelingen gehuisvest. Veel van deze bewoners hebben behoefte aan contact met mensen buiten het gebouw.
Wilt u een gezin of een alleenstaande vluchteling uitnodigen voor een kop koffie bij u thuis? Maak een afspraak en kom ze op zaterdag 1 oktober ophalen bij het AZC.

Nederlandse taal

Een aantal vluchtelingen zijn de Nederlandse taal al een beetje machtig. Anderen proberen met Engels en een vertaalapp op hun telefoon zich verstaanbaar te maken. Er is in ieder geval een enorme wil om met bewoners uit de Rhedense dorpen een gesprek aan te knopen.

Uitnodigen

Door ze uit te nodigen maakt u het leven voor hen een stukje aangenamer. Door samen een kop koffie of een kop thee te drinken maakt u hen blij!

Aanmelden voor 26 september

Belangstellende gezinnen of samen met anderen kunt u zich aanmelden door voor 26 september een mail te zenden aan [email protected]
Vermeld daarbij uw naam en woonplaats, uit hoeveel personen uw gezin bestaat en hoeveel vluchtelingen u zou willen ontvangen.
Mensen die zich hebben aangemeld kunnen op zaterdag 1 oktober de vluchtelingen zelf bij het AZC ophalen om ze direct mee naar huis te nemen. Dit kan een eenmalige ontmoeting zijn, of indien er een klik is, een duurzaam contact worden. Misschien doet u de volgende keer samen boodschappen en kookt u samen een lekkere maaltijd of u maakt een wandeling door de omgeving. Het is natuurlijk aan de mensen samen om een leuke invulling te bedenken.

Voor meer info:

Ruth van Wateringen van het AZC tel.: 088 – 7154100 / 06 – 2165 2802 of Maud van Braam van Loket Vrijwilligerswerk van Radar Uitvoering: tel.: 06 - 1159 4670.
koffie drinken met een vluchteling1