Nieuwe coalitie gemeente Rheden hoort ideeën en initiatieven van inwoners aan

GEMEENTE RHEDEN –  Afgelopen donderdagavond brachten maar liefst 22 mensen met behulp van een pitch, onder de noemer “Presenteer uw lokale initiatief!”, hun idee, plan of initiatief onder de aandacht van de coalitiepartijen van de gemeente Rheden.

De meeste ideeën werden gevoed vanuit het feit dat begin 2015 veel meer taken vanuit het Rijk naar de gemeente toe gaan, ook was er een kleine hoeveelheid ondernemers die hun product onder de aandacht wilde brengen. 
Onder leiding van formateur Ron König kregen de inschrijvers 2 minuten de tijd om zichzelf en hun idee te presenteren tegenover een 10-tal gemeenteraadsleden uit partijen die naar verwachting de coalitie zullen vormen. Daarna konden er vragen gesteld worden door de gemeenteraadsleden.
Gemeenteraadsleden waren verrast door het grote aantal inschrijvingen in een zo korte tijd en vonden dat er heel wat inventieve en mogelijk levensvatbare plannen bij zitten.
De gemeente gaat alle ideeën de komende maand bekijken en laat alle participanten persoonlijk weten of en wat ze er van vinden en of er iets mee gedaan zal worden.
De avond werd gehouden in Café/Zalencentrum Ons Huis te Rheden.
q9g9vmffx9ffw9asn19umdov7
Onderstaand in het kort een opsomming van de plannen die allemaal werden gepresenteerd door de inschrijvers.
  1. Tim Strikers, introductie van de “Plan Caravan”, een rollend buurthuis in de gemeente Rheden, in het verlengstuk van het “Ik buurt mee!”
  2. Tom Couwenhoven wil graag hoge kwaliteit in de Zorg en Indicatiestelling behouden
  3. Jos Cremers, directeur van het Rhedens wil passend onderwijs en jeugdzorg blijven combineren in de vorm van een OZC (Onderwijs Zorg Centrum).
  4. Bartele Bouma wil Kerk op Steeg behouden en er een sociale ontmoetingsplaats van maken.
  5. Paul Brok van MHC, hockeyclub uit Dieren wil meer tijd en ruimte om te kunnen blijven. 
  6. Ellen van ’t Erve van Lindenholt, wil meer pleeggezinnen in de gemeente Rheden om kinderen in eigen gemeente te kunnen helpen.
  7. Arnoud Scheltema van Stichting Spoorhinder wil dat gemeentes met elkaar een vuis maken tegen de plannen van de overheid om meer goederentreinen over de IJssellijn te laten rijden.
  8. De heer A. Terlouw van Kinderboerderij de Dierenweide in Rheden wil een vervallen schuur ombouwen tot educatief centrum.
  9. Piet Nicolai van VV Dieren de entree van het sportpark anders en opknappen een extra kunstgrasveld en vraagt naar een oplossing voor de komst van de papiercontainers, waardoor inkomsten uit oud papier meer dan gehalveerd zijn.
  10. Cees Ursem van de Stichting Posbankloop wil dat de gemeente een evenementenbeleid formuleert zodat er meer gelden vrijkomen t.b.v. subsidies voor evenementen. Ook extra inzet van de gemeente teneinde kosten te kunnen drukken.
  11. Mevrouw Bea Lanting Boer wil als spreekster voor de bewoners van de Prinsenstraat in Dieren de naam van de toekomstige Passarelle veranderen en een duidelijke verbinding naar het Carolinapark.
  12. Ton van Hoof wil op veel meer daken in de gemeente betaalbare zonnepanelen hebben, hiervoor heeft hij plannen klaar liggen en zoekt draagvlak hiervoor bij de gemeente, zodat de gemeente ook de gestelde duurzaamheidseisen kan behalen.
  13. De heer Mandemakers van de Dorpskerk in Rheden wil dat de gemeente helpt om de bestemmingsplanwijziging die nodig is om betere sanitaire en andere voorzieningen mogelijk te maken.
  14. De heer Mulderij van Ouderen soos Spanso wil dat de gemeente snelle en duidelijker wordt in haar subsidiebeleid.
  15. De heer Mulderij wil als bewoner dat de kap van 12 35 jaar oude Zilverlindes niet door gaat.
  16. De heer Wilbert den Boer van Behoud Karakter Velp wil het aanzicht van de oude gevels in Velp behouden en wil dat de gemeente hierover mee denkt.
  17. Fred Beukens wil met als voorbeeld Alkmaar, een Respijthuis in de gemeente Rheden, zodat mantelzorgers ook eens kunnen uitrusten en op vakantie kunnen
  18. Pim Boerma van Inforcom wil gaan samenwerken met de gemeente om ondernemers die het zwaar hebben te helpen en te voorkomen dat er nog meer ondernemers met hoge schulden failliet gaan.
  19. Vivian Franken wil samen met medestudente onderzoeken hoe zij supermarkten in Velp dementievriendelijk zijn te maken en uiteindelijk een dementievriendelijke gemeente
  20. Mevrouw Fiske wil een multidisciplinair team opzetten teneinde betere zorg te kunnen bieden en dit vooral vanuit de eventueel hulpbehoevende te doen.
  21. Werkgroep Duurzaam Rheden wil de gemeente een haalbaarheidsonderzoek laten doen naar de winning van energie uit de stroming van het IJsselwater.
  22. Paul Jans van Stichting Taurus wil de “Serengetti op de Veluwe” en nodigt de gemeente uit een  te onderzoeken of het mogelijk is de Veluwe terug te geven aan de natuur en wil meer wilde dieren op de Veluwe. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
vn04fx4z7s37a19507x3n54qu
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen