Je eigen medisch dossier veilig inzien via Mijn Rijnstate

Foto: Mijn Rijnstate

REGIO – Patiënten van Rijnstate kunnen sinds kort met hun DigiD inloggen in Mijn Rijnstate en daar delen van hun medisch dossier inzien.

Geïnformeerd en meer betrokken

Te zien zijn uitslagen van onderzoeken van bijvoorbeeld bloedonderzoek en röntgenonderzoek, brieven over de behandeling aan bijvoorbeeld de verwijzer en een overzicht van afspraken die de patiënt heeft gemaakt met zijn zorgverlener over behandelbeperkingen. Mijn Rijnstate helpt de patiënt om beter geïnformeerd en meer betrokken te zijn bij zijn behandeling.

Naast inzage in een deel van het medisch dossier kunnen patiënten in Mijn Rijnstate ook terecht voor het maken of wijzigen van afspraken, het controleren van persoonlijke gegevens en het starten van een e-consult met hun arts of verpleegkundige.

E-consult

Een e-consult is een medisch consult via de computer. Vergelijkbaar met het sturen van een e-mail, maar dan (door het inloggen met DigiD) via een beveiligde website. In het e-consult kan de patiënt een vraag stellen of informatie over zijn behandeling doorgeven aan zijn zorgverlener. Dit kan alleen bij een zorgverlener van Rijnstate waar de patiënt op dat moment onder behandeling is. Een e-consult is vooral geschikt voor vragen die niet kunnen wachten tot een volgende afspraak, maar geen spoed hebben.

16 jaar en ouder

Mijn Rijnstate is beschikbaar voor patiënten van 16 jaar en ouder. In de komende jaren zullen de mogelijkheden voor Mijn Rijnstate verder worden uitgebreid, waaronder ook inloggen in Mijn Rijnstate door een gemachtigde.

Mijn Rijnstate

Ga naar de website: http://www.rijnstate.nl/web/Ik-ben-patient/Mijn-Rijnstate.htm

Kijk naar het onderstaande filmpje voor een duidelijke uitleg over de werking van Mijn Rijnstate:

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen