Herfst in de Tuin van Sjef, óók in de toekomst!

Foto: De tuin van Sjef

VELP – U bent welkom op onderstaande activiteit georganiseerd door Stichting de Tuin van Sjef:

Dinsdag 11 Oktober om 20.00 uur is er een lezing/presentatie door veldbioloog en kenner van zeldzame akker(on)kruiden Marcel Bolten met als onderwerp: “Is er nog toekomst voor akkeronkruiden”? Waardoor zijn zoveel akkeronkruiden zo zeldzaam geworden? En waarmee kunnen we deze soortgroep een handje helpen?

Graag per mail opgeven met hoeveel personen u wilt komen.Vanaf 19.30 uur is de deur open en bent u welkom. De lezing/presentatie is in het kader van Groen en Doen (zie website).

De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33a, 6881HP,Velp. (vlakbij de Achtsprong). Zie ook: www.detuinvansjef.nl Er komen nog meer activiteiten in oktober en november, let op de website.

De Tuin van Sjef is een door de mens vormgegeven natuuroase, midden in de bebouwde kom en grenzend aan de Rozendaalse Beek. Na het overlijden van initiatiefnemer Sjef van der Molen, augustus 2014, zijn vele vrijwilligers actief met het voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed.

Belangrijk onderdeel van hun activiteiten, uitgevoerd onder de vlag van de Stichting de Tuin van Sjef, is het met behulp van crowdfunding en schenkingen aankopen van de Tuin van Sjef en bijbehorend huis. Van de voor dit doel benodigde 300 duizend euro zijn er inmiddels €242 duizend binnengehaald!

De stichting is van plan om huis en tuin te kopen en hebben van de eigenaar, de Gemeente Rheden, met hulp en sympathie van de gemeenteraad extra tijd gekregen tot en met 30 november 2016 om het gehele bedrag te financieren.

Er is dus nog even tijd om door te gaan met activiteiten en crowdfunden

Tuin van Sjef

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen