Stichting Behoud WO2 Erfgoed Gelderland een feit!

Foto: Stichting Behoud Erfgoed WO2 Gelderland

REGIO – Met trots kan de werkgroep Behoud Dreyeroord melden dat de Stichting Behoud Erfgoed WO2 Gelderland een feit is.

Door het zijn van een stichting is de werkgroep een volwaardige gesprekspartner geworden voor lokale overheden en andere partijen die betrokken zijn bij het behoud van historisch WO2 erfgoed.

Airborne gemeenten

Hierdoor is het mogelijk daadwerkelijk een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van militair erfgoed zoals onlangs vastgelegd in de intentieovereenkomst van de Airborne gemeenten. Het eerste tastbare resultaat van deze nota met als titel Versterking Herinnering Gelderland die deze week gepresenteerd werd.

Bestuur

Het bestuur wordt gevormd door: Wiljo Pas, voorzitter, Sander Wolterink, secretaris, Gert-Jan Weierink, vice-voorzitter en Niall Cherry voor de contacten in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is er ook een Raad van Advies waarin reeds plaats hebben genomen de heren Willem de Beaufort onder andere oud-regiohoofd Staatsbosbeheer, bestuurder particuliere landgoederen en thans voorzitter Raad van Toezicht van Geldersch Landschap & Kasteelen, de heer Eppie Klein. Hij was onder andere waarnemend burgemeester van Renkum en tot maart vorig jaar fractievoorzitter van de SGP-fractie in de Staten van Gelderland en de heer Bob Roelofs Griffier van de State van Gelderland, oud-raadslid in Arnhem en docent geschiedenis.

Advies

Op de achtergrond kan de stichting rekenen op hulp in de vorm van technisch (bouwkundig) advies van Adriaan Jurriëns, grafische vormgeving van Secander Raisini en putten uit de enorme ervaring en kennis op het gebied van Erfgoed, WO2 en Market Garden via Geert Maassen en Robert Voskuil.

Honorary Board

De Stichting is erg trots te mogen melden dat drie ‘slag om Arnhem’ veteranen Geoff Roberts, John Crosson en George Barton van de 7th. King’s own Scottish Borderers die in of bij hotel Dreyeroord gevochten hebben tijdens WO2, plaats hebben genomen in de Honorary Board. Hoewel op leeftijd zijn deze heren erg begaan en betrokken bij de werkgroep Behoud Dreyeroord en ondersteunen van harte het initiatief tot oprichting van de Stichting Behoud Erfgoed WO2 Gelderland.

Vacatures

De Stichting heeft nog een aantal vacatures in haar bestuur waar onder de functie van penningmeester en juridisch adviseur. Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u contact opnemen met Sander Wolterink via [email protected]. Wij nemen dan contact met u op. Overigens is een ieder die op één of andere manier mee wil werken de gestelde doelen te halen, welkom zich te melden.

De Stichting Behoud Erfgoed WO2 Gelderland kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met alle betrokken partijen.

Lees meer hierover op: Renkum.nieuws.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen