Internationale Repair Café Week en ANWB Lichtbrigade

Foto: internationale-Repair-Cafe-Week

GEMEENTE RHEDEN – In de gemeente worden maandelijks diverse Repair café’s georganiseerd. Zowel in Rheden, Dieren en Velp.

Tussen 17 en 23 oktober is het Internationale Repair Café Week. Wereldwijd komen dan vrijwilligers bij elkaar om kapotte spullen te repareren. Met de internationale week wordt gevierd dat het Repair Café-concept zeven jaar bestaat. Ook het Repair Café in Velp doet uiteraard mee aan deze internationale week.

Op zaterdag 22 oktober kunt u met uw te repareren spullen van 14.00 tot 16.00 uur bij hen terecht. Daarnaast doen zij deze keer ook mee aan de ANWB Lichtbrigade.

Nu de donkere maanden er weer aankomen, is het extra belangrijk om je fietsverlichting weer op orde te hebben, dus kom langs en laat je verlichting in orde maken, voordat het donker wordt.

Goede fietsverlichting is geen luxe, maar noodzaak. Van de fietsers vindt 95 procent dat onverlicht fietsen in het donker gevaarlijk is en toch vervangt 4 op de 10 fietsers een kapotte fietslamp niet meteen. Met goede verlichting vergroot je je veiligheid en neemt de kans op een aanrijding in het donker met 20 procent af.

In Nederland openen tijdens de feestweek ten minste 30 Repair Cafés hun deuren. In totaal organiseren zeker 60 Repair Cafés in 12 landen een extra repareerbijeenkomst. Daarnaast zijn er ook nog honderden reguliere Repair Café-bijeenkomsten.

Samen repareren: een wereldwijde trend

Het allereerste Repair Café werd op 18 oktober 2009 gehouden in Amsterdam. Sindsdien heeft het concept – waarbij handige vrijwilligers minder handige buurtgenoten helpen met het repareren van kapotte spullen – zich over de hele wereld verspreid. Op dit moment zijn er meer dan 1.150 Repair Cafés verspreid over 29 landen.

Bezoek je een Repair Café, dan help je de afvalberg te verkleinen en reparatiekennis te behouden en te verspreiden. Je komt op een gezellige manier met buurtgenoten in contact. En je strijdt mee voor beter repareerbare spullen.

Alle reden dus om zaterdag 22 oktober 2016 binnen te lopen. Uw reparaties worden kosteloos uitgevoerd door de vrijwilligers. Eventueel benodigde materialen dient u wel zelf aan te schaffen en te betalen. Een vrijwillige bijdrage is welkom, zodat zij weer nieuwe materialen kunnen aanschaffen om u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.

Uiteraard staat de koffie, thee of wat fris (tegen betaling) voor u klaar,

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen