Rheden eet smakelijk; vers

Foto: rkelland-via-Foter.com-CC-BY-SA.jpg

Column – In dit artikel uit het NRC wordt afgerekend met de fabel dat als eten op de grond valt en je raapt het binnen 5 seconden op, bacteriën er geen vat op hebben.

Het idee daar achter is dat het even duurt voor bacteriën die op een slecht schoongemaakte vloer leven, voor ze op je gevallen eten zitten om zich daar te vermenigvuldigen tot een ziekmakend hapje. Hoe langer iets op de vloer ligt, hoe meer besmetting.

Een gladde ondergrond maakt besmetting ook makkelijker, daar staat tegenover dat een gladde vloer beter schoon te houden is. Kortom: keuken schoonhouden en weggooien wat valt.

Het veilig bewaren van groenten, kruiden en fruit staat hier beschreven, voor vlees en vis. Kaas kan in de koelkast maar wordt dan vaak een beetje nat, in de kelder is beter.

U weet dat uw columnist niet echt een voorstander is van kant-en-klaar producten, bijvoorbeeld wegens de toevoegingen vanuit de fabriek. Dan verdient Honig in dit geval ook aandacht in positieve zin als zij hun best doen voor uw gezondheid. De soep- en sauzenproducent haalt een aantal toevoegingen uit de producten.

Wilt u weten wat hier afgelopen weekend gegeten werd? Zaterdag was het een langzaam gegaarde varkenskroon van met mais gevoerd Duroc varken (met een knipoog naar vorige week) en gekonfijte aardappelen en lentegroenten.

Zondag was het voorgerecht echt voor de herfst, de stoofpot met Italiaans sfeer past daar ook bij en tot slot een zoet toetje van meesterkok  Angelique Schmeinck uit Velp.

Rheden eet smakelijk!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen