Rheden eet smakelijk; graangevoerd rund

Foto: usdagov-via-foter-com-cc-by-nd

Column – Het is niet de bedoeling om hardwerkende ondernemers in onze gemeente belachelijk te maken in deze rubriek. Wie het restaurant herkent, zal begrijpen dat het een voorbeeld is van hoe er tegenwoordig in restaurants gepraat en geschreven wordt.

Biefstuk met frites was vroeger een normaal en veel besteld gerecht. Tegenwoordig moet het, ook letterlijk, meerwaarde krijgen. Dat gaat, u raadt het al, door “een stukje beleving aan het product toe te voegen”.

Werd de biefstuk naast de frites voorzien van de gewone kropsla met tomaat, ei en saus, nu krijgt u er diverse schaaltjes bij waaruit u kunt kiezen hoe u de aardappel wenst, welke groente u kiest. De sla-melange is weliswaar uit een standaard zak gemengd voer maar wel voorzien van een meer-smakige dressing.

Uw columnist vermoedt dat de hoeveelheid eten die teruggaat naar de keuken recht evenredig is toegenomen met de variatie in het aanbod.

Wat vindt u hiervan:

Flensjes gevuld met geitenkaas en pijnboompitjes, geserveerd op een bedje van sla, met honing

Steak van graangevoerd rund, geserveerd op bospaddestoelen en knolselderij, afgeblust met Leffe bruin bier.

Caramel mousse met gebakken peer en slagroom.

De links bevatten een beetje vergelijkbare recepten om zelf te maken, voor (ja hoor) een stukje thuisbeleving.

Nog los van het komma- en spatiegebruik, is dit informatief? Wat moet u zich voorstellen bij een steak van graangevoerd rund? Krijgt die de hele dag oud brood te eten in plaats van gras?

Uiteindelijk gaat het om de biefstuk. Is die mals, heeft die juiste dikte, is hij gebakken zoals besteld en vooral, komt deze van een goede slager die het gekocht heeft van een boer die goed voor zijn dieren zorgt? Als dat dan ook nog gepresenteerd wordt met een vriendelijk woord, is iedereen tevreden.

De concurrentie is hevig, alleen al in Velp zijn er in korte tijd vier restaurants verdwenen en zijn er twee bijgekomen. Binnenkort opent nog een brasserie haar deuren.

Dus restaurateurs: wees goed voor uw gasten dan blijft u niet met uw gebakken peren zitten.

Rheden eet smakelijk!

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen