Voorlichtingsavond ‘De behandeling van morbide obesitas’

ARNHEM – Vitalys en de Nederlandse Obesitas Kliniek organiseren op dinsdagavond 8 november a.s. een voorlichtingsavond over morbide obesitas (ernstig overgewicht). Centraal staat de multidisciplinaire aanpak, ondersteund door een operatieve ingreep.

De bijeenkomst is gratis en bedoeld voor mensen met obesitas, hun naasten en andere belangstellenden en vindt plaats in het auditorium van Rijnstate Arnhem.

Obesitas is een snel groeiend wereldwijd probleem. De gevolgen van obesitas zijn groot. Vooral de aan het overgewicht gerelateerde gezondheidsklachten zoals suikerziekte, slaapapneu en hart- en vaatziekten kunnen een kortere levensverwachting tot gevolg hebben.

Daarnaast moet niet worden onderschat welke rol obesitas kan spelen in het dagelijkse leven. Alledaagse activiteiten kunnen soms erg moeilijk of zelfs onmogelijk worden.

Langdurig begeleidingstraject

Obesitas is een chronische aandoening waar gelukkig wat aan gedaan kan worden. De gezamenlijke behandeling van Vitalys en de Nederlandse Obesitas Kiniek richt zich op meer dan afvallen alleen. Centraal staat een ingrijpende verandering van leefstijl, ondersteund door een operatieve ingreep. De werkwijze kenmerkt zich door een hoge mate van professionaliteit en een multidisciplinaire aanpak.

Het programma start om 19.00 uur, de zaal is geopend vanaf 18.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via het aanmeldformulier op www.vitalys.nl.

'

Reacties

article
87550
Obesitas is een snel groeiend wereldwijd probleem
ARNHEM – Vitalys en de Nederlandse Obesitas Kliniek organiseren op dinsdagavond 8 november a.s. een voorlichtingsavond
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/87550/voorlichtingsavond-behandeling-morbide-obesitas/
2016-10-20T11:52:52+01:00
Obesitas, Overgewicht, Rijnstate, Vitalys, voorlichting
Nieuws