Doe met Landgoed de Valkenberg mee aan de Natuurwerkdag!

Foto: De Valkenberg

RHEDEN – Op zaterdag 5 november is het weer landelijke Natuurwerkdag. Dan steken meer dan 14.000 vrijwilligers, jong en oud, de handen uit de mouwen. Iedereen met een warm hart voor natuur en landschap kan een dagje meehelpen om natuur en landschap te onderhouden.

Landgoed de Valkenberg doet ook mee en heeft een mooie werklocatie in Rheden. Alle hulp is welkom. Je kunt meewerken van 09:00 tot 13:00 uur. Ervaring is niet nodig, wel zin om handen uit de mouwen te steken. Meld je van tevoren aan op http://www.natuurwerkdag.nl.

De Valkenberg

Hotel de Valkenberg staat op een markante plek op een steil-glooiende weide met een weids uitzicht over IJssel. Een lange oprijlaan, voorzien van oude kastanjes leidt naar het huis met landschappelijk park waarin een patroon van slingerpaden, een moestuin met boomgaard en theetuin zijn gelegen. Op het landgoed organiseert stichting De Valkenberg zorgvakanties.

Landgoedwerkgroep

Om al dit erfgoed in stand te houden, is veel hulp nodig. Een landgoed die toekomst wil hebben, kan niet meer zonder vrijwilligers. Op het landgoed is een vrijwillige landgoedwerkgroep actief. Samen met deze werkgroep zijn al verschillende projecten gerealiseerd, zoals een moestuin en het onderhouden van de hagen en paden.

Doe ook mee!

Tijdens de natuurwerkdag kunt u vrijblijvend een keer vrijwillig meewerken met de landgoedwerkgroep. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van hun ouders meehelpen.

Werkzaamheden Natuurwerkdag

De werkzaamheden op landgoed De Valkenberg zijn in het parkbos en de theetuin. Hulp kan worden gebruikt bij:

  • aan- en verplanten van kleine struiken,
  • het slepen van takken en verzamelen van stamhout,
  • trekken van bramen en brandnetels,
  • snoeiwerkzaamheden waaronder het inkorten van de hoge taxushaag in de theetuin,
  • onkruid wieden.

Ervaring is niet vereist. Wij zorgen voor werkhandschoenen, gereedschap en voor koffie en thee. De werkochtend wordt afgesloten met soep van groenten uit eigen moestuin. Neemt u zelf stevige schoenen en werkkleding mee?

Natuurwerkdag De Valkenberg

Vrijwilligers aan het zagen op Landgoed de Valkenberg

Landgoedwerkgroep

Bent u (na de Natuurwerkdag) enthousiast en wilt u zich vaker vrijwillig inzetten voor de natuur en het landschap in uw omgeving? Onze vrijwillige landgoedwerkgroep bestaat uit zo’n 15 enthousiaste mannen en vrouwen die op frequente basis een bijdrage willen leveren aan het behoud en onderhoud van Landgoed de Valkenberg. Een keer per twee weken wordt er op donderdagmiddag gewerkt en elke eerste zaterdag van de maand is er een werkochtend. Voor meer informatie over de landgoedwerkgroep kunt u mailen naar [email protected] of kom naar de Natuurwerkdag.

Voor meer informatie:

www.natuurwerkdag.nl. Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag. Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met:

de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en de KNNV vereniging voor veldbiologie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen