Rijnstate levert een positieve bijdrage aan gezond leven!

Foto: Rijnstate Arnhem

VELP/ARNHEM – Op donderdag 3 november zullen het Ziekenhuis Rijnstate en de Imkervereniging Arnhem-Velp en omstreken hun handtekeningen zetten onder de overeenkomst van het project: ‘Bijenkasten op het dak van Rijnstate’

Crowdfunding

Onlangs plaatste de Arnhemse Imkervereniging twee bijenkasten op het dak van de nieuw gebouwde vleugel van Rijnstate Arnhem. De hiervoor benodigde € 2000,- voor de kasten en het onderhoud is via crowdfunding vanuit het Rijnstate Vriendenfonds door 60 donateurs bijeengebracht.

Beplanting aanpassen, meer voeding

De Imkervereniging Arnhem-Velp en omstreken is erg blij met het initiatief van Rijnstate. Wel heeft zij geadviseerd dat Rijnstate ook zorgt voor extra voeding voor de bijen. Stadsimker Leendert van ‘t Leven licht toe: “In Arnhem hebben we meer dan genoeg bijen voor de voeding die onze omgeving ze biedt. Meer bijen juichen we toe, maar alleen als we ook meer beplanting kunnen bieden waarmee deze bijen zich kunnen voeden.” Rijnstate past daarom momenteel de beplanting op haar terrein aan, zodat er op verschillende plekken en gedurende het gehele bijenseizoen voldoende bijenvoedsel te vinden is.

Waarom bijen?

Bijen zijn een hele belangrijke schakel in de voedselketen van mens en dier. Zij zorgen met het bestuiven van groenten en fruit voor 75 % van ons gezonde voedsel. Maar ook door bestuiving van wilde planten, waardoor zaden kunnen ontstaan zijn bijen belangrijk voor vogels en knaagdieren. Daarnaast maken bijen ook gezonde, voedzame honing.

Met het houden van bijen en de aanplant van extra drachtplanten op het terrein, levert Rijnstate een positieve bijdrage aan gezond leven!

Wie: Ziekenhuis Rijnstate en Imkervereniging Arnhem-Velp en omstreken
Wat: Ondertekening van de overeenkomst voor het project ‘Bijenkasten op het dak Rijnstate’
Waar: Ziekenhuis Rijnstate locatie Wagnerlaan te Arnhem
Wanneer : donderdag 3 november 2016, 10:30-11:30uur
Waarom: Rijnstate is het ‘groenste Ziekenhuis’ van Nederland.

Voor meer informatie neem contact op met: [email protected] of kijk op: www.rijnstatevriendenfonds.nl/bijen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen