Melanie Gratz is de Meesterbakker van Innoforte

VELP – De vereniging van ’t Jagthuis aan de Hoofdstraat in Velp, had heel Innoforte uitgedaagd om mee te doen aan de wedstrijd “Heel Innoforte Bakt”.

Cliënten, familieleden, vrijwilligers waren opgeroepen hun eigen meesterwerken op donderdag 3 november voor te zetten aan een deskundige jury.

Meesterbakker van Innoforte

Vele bewoners en familieleden waren donderdag middag naar het Grand Café gekomen voor de wedstrijd ‘Heel Innoforte Bakt’ nadat iedereen was voorzien van een drankje was het om 15.30 uur tijd voor de jurering van de taarten door de bakkers van banketbakkerij Teunissen en bakkerij Borggreve én bestuurder, Christel Welling van Innoforte, zij waren bereid gevonden te jureren en de beste taartenbakker te belonen met de titel ‘Meesterbakker van Innoforte’.

Bakker Teunissen maakte na rijp beraad de eerste 3 winnaars bekend. Als 1e eindigde Melanie Gratz met haar boomstamtaart ’t Jagthuis, de 2e plaats ging naar Marie-José de Dreu met haar taart De Saint Honorétaart, als 3e werd Cato Jansen met haar chocoladetaart. Zij ontvingen allen een flesje wijn voor hun inzet.

De taarten werden tussen 14.30 uur en 16.00 uur in ’t Jagthuis gepresenteerd in Grand Café de Brink, Hoofdstraat 1 in Velp. De bakkers bakten thuis hun taart en werkten hun taart eventueel hier ter plekke af met de bewoners.

Er waren 20 heerlijke taarten gemaakt, die werden aangesneden na de wedstrijd en uitgedeeld aan de bewoners of familieleden, dat wat over is gebleven, is geschonken aan de Arnhemse stichting ’t Kruispunt voor dak- en thuislozen.

Jaarlijks evenement

‘In ’t Jagthuis wonen mensen met een ernstige vorm van dementie in kleine groepen bij elkaar. Zij genieten altijd enorm als er taarten gebakken worden en de huiskamers en gangen heerlijk geuren. Familieleden vinden het op hun beurt prettig om zo’n huiselijke activiteit met hun naasten te kunnen doen. Ook het programma Heel Holland Bakt is hier natuurlijk in trek. Dat heeft ons geïnspireerd tot deze wedstrijd. We hopen dat de wedstrijd tot een jaarlijks evenement uit gaat groeien!’ Aldus Cato en Miriam Jansen van de Vereniging die alles hadden georganiseerd.

Het was een zeer geslaagde en plezierige dag voor iedereen en zal zeker een vervolg krijgen, klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Meesterbakker

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen