Sfeervol jubileumconcert Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN – Zaterdag 5 november was in sporthal “De Hangmat” een prachtig en sfeervol jubileumconcert van het Rhedens Fanfare Corps, ter gelegenheid van haar 120 jarig bestaan.

Bij binnenkomst werden de gasten door een corridor geleid met allemaal prachtige oude foto’s en een passend achtergrond muziekje. In de zaal wachtte er een verrassing, in de hal was een tribune gebouwd die alle bezoekers een prachtig uitzicht bood op de muzikanten. Het professionele geluid en licht samen met de aankleding met mooi groen in herfsttinten zorgde voor een sfeervol geheel.

Men begon met het jubileumstuk geschreven door oud-lid Jan Bosveld over 120 jaar RFC. Het uit 8 delen bestaande stuk werd gebracht door het orkest o.l.v. Harry van Bruggen en de slagwerkgroep met de solisten Christiaan Beumer en Christan Grotenbreg, beiden ook oud-lid. De ladyspeaker zorgde voor de verbindende teksten, terwijl de beelden zorgden voor de herkenning.

Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep o.l.v. Ronald Loesink. Zij vertolkten een aantal prachtige nummers op hun zeer uitgebreid instrumentarium.

Na de pauze werd de popmusical “Idolaat” gebracht. Bij dit uit 11 delen bestaande musical stuk was er ondersteuning van een combo en een viertal zangeressen. Hier bleek de veelzijdigheid van de fanfare, met veel enthousiasme zorgden zij samen voor een compleet andere muzikale sfeer.

De nog jonge zangeressen brachten hun nummers met verve, we zullen zeker nog van deze dames gaan horen! De muzikale avond werd afgesloten met een prachtig gezamenlijk stuk en een geweldige feestelijke knal.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Een verdiende staande ovatie was de dank van het publiek aan de jarige. Zondagmiddag was er het tweede concert. Het Rhedens Fanfare Corps kan terugzien op een zeer geslaagd muzikaal jubileum weekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen