De Zuidflank van Rheden wat gaan we er mee doen..?

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – De Zuidflank in Rheden, is een gebied dat loopt van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse Haven. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit gebied aantrekkelijker te maken.

De gemeente hoort graag welke ideeën gebruikers en inwoners hierover hebben. Daarom is er gedurende drie dagen in het Wapen van Rheden een ideeëncafé geopend.

Donderdag 17 november aanstaande om 16.00 uur opent wethouder Nicole Olland officieel het ideeëncafé aan de Groenestraat 58.

Versnipperd

De zuidflank van Rheden is een gebied dat bestaat uit sportvelden, openluchtzwembad, kinderboerderij, een stuk landelijk gebied en de entree van het dorp vanaf de snelweg. Maar het gebied oogt versnipperd en is lang niet overal goed toegankelijk. Bij het ophalen van informatie voor de Structuurvisie in 2014 gaven inwoners aan dat er meer kán met dit gebied; aantrekkelijker, toegankelijker en beter gebruik maken van wat er is op het gebied van recreatie en toerisme.

Rhedens Dorpsbelang

Ook zou de verbinding tussen en het dorp en de zuidflank beter kunnen. De gemeente heeft al gesprekken gevoerd met de verschillende verenigingen in het gebied. Ook is gesproken met het Rhedens Dorpsbelang. Nu kunnen bewoners en gebruikers laten weten welke ideeën er zijn om samen met de gemeente te kijken wat er mogelijk is in het gebied.

Openingstijden Ideeëncafé

  • Donderdag 17 november van 16.00 tot 20.00 uur
  • Vrijdag 18 november van 16.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag 19 november van 10.00 tot 14.00 uur

Belangstellenden kunnen binnenlopen om hun ideeën achter te laten en/of in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente. Koffie/thee staan klaar in het café.

Vervolg

In het voorjaar presenteert de gemeente een conceptplan voor de zuidflank. Met daarbij aangegeven de planning voor de uitvoering.

De Zuidflank

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden