PopUp-restaurant tijdens decembermaand in Velp

Foto: popup-restaurant-Gezellig

VELP – Eenzaamheid en (stille) armoede is een actueel thema, ook in Velp en regio. Met name in de feestmaand december is dit duidelijk voel- en merkbaar. De Protestantse Gemeente Velp opent daarom, in december, een PopUp-restaurant met de naam Gezellig.

Op weekdagen kunnen jongeren en ouderen uit Velp, Arnhem en omstreken hier aanschuiven voor een goedkope warme maaltijd en onderlinge ontmoeting. Jongeren (en overige gemeenteleden) van de Protestantse kerk en christelijke studentenverenigingen runnen samen het PopUp-restaurant. Op deze manier worden verbinden van generaties en ontmoetingen gestimuleerd.

Hoe werk het?

In de periode 5 t/m 23 december is het PopUp-restaurant op werkdagen open van 16.30 tot 21.00 uur. In samenwerking met Enjoy & Learn, een kookproject voor kansarme jongeren uit Arnhem, wordt er dagelijks een ‘Hollandse’ maaltijd geserveerd (stamppotten, pasta etc.) voor maximaal 5,- euro per persoon.

Op de tafels liggen placemats met daarop prikkelende vragen die helpen om ook met wildvreemde mensen in gesprek te raken. Naast het serveren van maaltijden in de avonden worden er overdag wisselende programma’s aangeboden in het PopUp-restaurant (literair cafe, filosofiemiddagen, miniconcerten, knutselmiddagen).

Waar is PopUp-restaurant Gezellig te vinden?

Hoofdstraat 61 is de locatie waar Gezellig in december haar deuren opent.
De officiële opening van ‘Gezellig’ vindt plaats op zondag 4 december tussen 14.30 en 16.00 uur. De loco-burgemeester van de gemeente Rheden verricht de opening en ook Sinterklaas zal van de partij zijn.

Waarom organiseert een kerk dit?
In de Bijbel lezen we talloze verhalen waarin mensen elkaar ontmoeten, al dan niet rondom een maaltijd. Dit principe is het ‘unique selling point’ van de kerk geworden. Ook al is de kerk aan verandering onderhevig, ontmoeting is en blijft onze ‘identity marker’. Wekelijks stelt de kerk mensen met allerlei verschillende achtergronden in staat elkaar te ontmoeten.

Juist omdat ontmoeting onze identiteit is, willen we in de maand december iets van deze kracht delen met de samenleving. Dat doen we door mensen in Velp en omgeving een maaltijd en ontmoeting te bieden.

Voor meer informatie: www.facebook.com/gezelliginvelp
Projectleiders: Casper van Dorp (0625037305) & Janneke Bron (0640653487) In samenwerking met Enjoy & Learn (Kumar Poot); www.enjoyenlearn.nl

gezellig

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden