Cursus Politiek Actief in trek bij burgers 5 gemeenten

RHEDEN – Afgelopen woensdagavond 26 november was het de beurt aan gemeente Rheden om als gastheer de Cursus Politiek Actief te hosten, het thema was de Gemeenteraad. De gratis cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Burgemeester van Wingerden en diverse raadslieden stonden vooraf met de koffie en nadien bij een aperitiefje de cursisten goed te woord. Naast de cursusleider, ging burgemeester Petra van Wingerden, ook voor, en gaf met plezier prima feedback uit de dagelijkse praktijk.

Cursus Politiek Actief

Politiek Actief

Hiermee hopen de gemeentes inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. Hier heeft een groot aantal burgers van de gemeenten die meedoen gevolg gegeven. Gemeentes die meedoen zijn Rheden, Duiven, Renkum, Arnhem en Doesburg, de eerste bijeenkomst was op 17 november in Renkum. Deze had als thema: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting

Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Programma

De cursus bestaat uit in totaal uit zes bijeenkomsten met elk een ander thema. Ieder thema wordt in één van de deelnemende gemeentes georganiseerd. Dit betekent dat de deelnemers alle vijf de gemeentes bezoeken. Daarnaast wonen de deelnemers een raadsvergadering bij en lopen ze een (korte) stage bij een politieke partij of gemeente. De volgende bijeenkomsten staan nog op het programma:

  • 1 december, gemeente Arnhem: De gemeenteraad
  • 8 december, gemeente Duiven: Lobbyen bij de gemeente
  • 14 december, gemeente Doesburg: Debatteren

De zesde bijeenkomst bestaat uit het bijwonen van een raadsvergadering in de eigen gemeente.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Cursus Politiek Actief

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen