Optreden Forest Jazzband in de Harmonie Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Afgelopen zondag 27 november trad na jaren afwezig te zijn geweest, trad de Forest Jazz Band weer op in Café Restaurant De Harmonie aan de Harderwijkerweg 35 in Laag-Soeren, in een vol restaurant.

Forest Jazzband

De band is in 1977 opgericht en was huisorkest van de Stichting Jazzsociëteit Laag Soeren. Hun eerste optreden was in 1977 in de Harmonie en ook toen was het publiek massaal aanwezig. Om 23.00 uur was het bier op en gehaktballen werden toen nog op ouderwetse manier met de hand worden gemaakt.

Jazzcafé de Harmonie

Het was een bekendheid in heel Nederland, en trok dus vele bezoekers en vele bands uit de hele wereld vonden het een eer om daar te spelen. De toenmalige eigenaar zag de optredens niet meer zitten en het werd verplaats naar de camping de Jutberg in Laag Soeren. De toenmalige Stichting Jazzsociëteit Laag Soeren organiseerde naast de maandelijkse concerten elk jaar het Internationale Laag Soeren Jazzfestival op de Jutberg wat 24 keer heeft plaatsgevonden.

De huidige eigenaar Stef en Ellen Schut haalden de Forest Jazz Band weer terug in De Harmonie en als er voldoende animo was, en dat was er, willen zij meer optredens gaan verzorgen. Na afgelopen zondagmiddag kan men zeggen dat het een groot succes was, het café zat bomvol enthousiaste jazzliefhebbers en de band was ook dik tevreden, er werd al gesproken over de volgende keer in de grote zaal op te treden.

Het optreden begon om 15.00 uur en werd om 18.00 uur afgesloten onder een daverend applaus van de vele aanwezigen. De entree was vrij.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden