Lucy zag Adam in de krant en was diep geraakt

Foto: Lucy Kortram

VELP – In boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat zal vrijdag 9 december 16.00 uur het schilderij ADAM van Lucy Kortram worden onthult. De kunstenares liet zich inspireren door het heftige levensverhaal van een jongen in het door burgeroorlogen geteisterde Zuid-Soedan.

Tijdens een bombardement raakte hij zwaargewond.

Om iets voor jonge oorlogsslachtoffers als Adam te kunnen betekenen, verhuurt Kortram het schilderij iedere maand aan een ander bedrijf, instelling of particulier. De opbrengst gaat naar SOS Kinderdorpen. Jansen & de Feijter heeft zich als eerste garant verklaard voor een bedrag van €250. Het werk zal van 9 december tot 6 januari in de winkel aan de Emmastraat 6, te Velp, te zien zijn. De onthulling van het kunstwerk zal worden opgeluisterd door zangeres Suara Malaikat.

ADAM

Adam leeft samen met andere kinderen en volwassenen in een grot in Zuid-Sudan. Hij is gewond en vies. Adam was alleen thuis toen er vlakbij zijn huis een bom viel. Hij werd de lucht in geslingerd en vloog daarbij in brand. Het schilderij is geïnspireerd door Adam en het verdriet en de pijn die onschuldige kinderen ongevraagd lijden. Zij zijn op de verkeerde plek geboren. Om de echte Adam te eren noemt Lucy Kortram haar portret ‘Adam’.

‘ADAM’ OP REIS

Lucy zag Adam in de krant en was diep geraakt. Ze verwerkte haar emoties in het portret ‘Adam’ dat een eigen interpretatie is van de echte Adam. Kortram wil iets doen voor Adam en andere jonge oorlogsslachtoffers. Lucy kwam op het idee om het schilderij per maand te verhuren. De opbrengst komt ten goede van het goede doel, SOS kinderdorpen. SOS kinderdorpen zorgt ervoor dat het geld wordt besteed in Zuid-Sudan.

De organisatie hoopt hiermee een aanzienlijk groter bedrag op te halen. STORTEN kan ook: IBAN NL41INGB0004518512 o.v.v. SOS Kinderdorpen.

vrijdag 9 december – aanvang 16.00 uur – vrij entree

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden