Beeldende lezing over het Deelerwoud

Foto: Natuurmonumenten

VELP – Boswachter Machiel Bosch en schrijver Martien Frijns geven op woensdag 14 december een beeldende lezing over het Deelerwoud. Aanleiding is het verschijnen van het boek Het Deelerwoud – Wild en Bijster Land.

Aan de hand van beelden, beschouwingen en wandelingen nemen zij u mee door dit bijzondere natuurgebied, dat midden in de Veluwe ligt. De wandeltochten riepen vragen op over onder andere de 100% wildgarantie, geluidshinder, fauna versus flora, de raaf en de uil, rewilding en natuur in de oksels van snelwegen.

In het boek Het Deelerwoud – Wild en bijster land verkennen zeven mannen dit wilde gebied. Natuurmonumenten verwierf het in 1967 na een zeer succesvolle en een van de eerste grote publieksacties voor natuurbehoud in Nederland. Sinds 2001 worden hier de dam- en edelherten niet meer afgeschoten. Ruim tien jaar later geldt dat ook voor wilde zwijnen. Een gedurfde visie. Maar hoe pak je dit soort beleid- en beheervraagstukken aan? Graag gaan de auteurs van het boek met het publiek in debat over de staat van flora en fauna in Nederland.

Woensdag 14 december – aanvang 20.00 uur – Entree 5 euro – reserveren is gewenst, dit kan via: http://www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten/160-het-deelerwoud-wild-en-bijster-land/registratie

Deelerwoud

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen