Start Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom

RHEDEN – Op donderdag 8 december om 11 uur luidden de participanten in de Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom de officiële start van de gezamenlijke uitvoering van het Masterplan Recreatie & Toerisme Veluwezoom in.

Tijdens de officiële start van de uitvoering voeren de toeristische partners een symbolische handeling uit om de gezamenlijke doelstellingen voor recreatie & toerisme in het gebied de Veluwezoom kracht bij te zetten. Daarnaast wordt de kersverse stichting die voor dit doel is opgericht, voorgesteld: de Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom.

In de stichting werken samen: het Toeristisch Platform Zuidoost Veluwezoom, de ondernemersverenigingen van de dorpen, Horeca Nederland afdeling Rheden, Vereniging Natuurmonumenten, gemeente Rheden en de regionale marketingorganisatie RBT-KAN. Dienke Geurtz, directeur van de Spelerij/Uitvinderij in Dieren, is voorzitter van de stichting.

Masterplan recreatie & toerisme

Het Masterplan Recreatie & Toerisme Veluwezoom is in nauwe samenwerking met vele partners in gemeente Rheden samengesteld. Het plan is in september vastgesteld in de gemeenteraad. De financiën zijn voor de eerste periode geregeld. Nu kunnen de toeristische partners samen aan de slag met de uitvoering.

Al langer wordt samengewerkt aan recreatie en toerisme op de Veluwezoom. Nieuw is dat gezamenlijk doelen en prioriteiten zijn aangegeven en de partijen echt samen één vuist maken.

Wethouder Nicole Olland:

“Ik ben erg blij dat de Stichting nu van start gaat. Door samen op te trekken, kan er nog méér gerealiseerd worden op toeristisch en recreatief gebied. Een toeristisch coördinator, onder verantwoordelijkheid van de Stichting, kan hierin veel betekenen. En dat is ook de reden dat de gemeente hiervoor financiële ruimte beschikbaar stelt.”

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen