AZC Velp voor het einde van het jaar leeg en dicht!

VELP – Een feestelijke afscheid met “oud asielbewoners” van het AZC aan de Broekstraat in Velp op zaterdag 10 december 2016. Voor eind december sluit namelijk het opvangcentrum haar deuren door de verminderde instroom van asielzoekers.

Veel “oud bewoners” van de opvang kwamen zaterdagmiddag even terug om samen de sluiting te vieren met de begeleiders, vrijwilligers, beveiliging en werknemers van het COA, om zo te bedanken voor hun hulp, opvang en begeleiding.

Dit werd gedaan met veel muziek gespeeld door een acht koppige band, waar met hartenlust op mee gedanst werd door de vele aanwezigen. Ook de kinderen werden niet vergeten en werden vermaakt met spelletjes. Natuurlijk ontbraken de overheerlijke zelfgemaakte hapjes, koffie, thee of fris niet voor alle bezoekers die afscheid kwamen nemen.

Wethouders Tjebbe Vugts en Constans Pos waren beiden aanwezig om samen met de (oud)bewoners gezamenlijk afscheid te nemen. Tjebbe Vugts vertelde in zijn toespraak dat hij blij was dat iedereen zijn “thuis” gevonden heeft in Nederland en hoopt dat iederen nu in vrijheid en rust een nieuw bestaan kan opbouwen zonder angst of gevaar.

Hij wenste iedereen nog een gezellige middag toe, met veel muziek en dans en voor straks gezamenlijke heerlijke barbecue. Om de stemming er in te brengen opende hij samen met het begeleidingshoofd, de eerste dans op de klanken van de band.

Er volgde nog een gezellige middag, met toch een traan van afscheid aan het eind.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Sluiting AZC Velp

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden