Gemeente Rheden maakt winkelgebieden klaar voor de toekomst

Foto: reivax via Foter.com / CC BY-SA

GEMEENTE RHEDEN – Samen met ondernemers, vastgoedeigenaren, consumenten en inwoners wil de gemeente Rheden de winkelgebieden klaar maken voor de toekomst. Met het versterken van de belangrijkste winkelgebieden in Dieren, Rheden en Velp speelt de gemeente in op lokale en regionale ontwikkelingen.

De drie dorpen moeten ieder een compact kernwinkelgebied van hoge kwaliteit krijgen. Winkelen moet hier sfeervoller, veiliger en gevarieerder worden. De plannen staan in de nieuwe detailhandelstructuurvisie, die het college in januari 2017 aan de gemeenteraad presenteert.

Wethouder Ronald Haverkamp licht de plannen toe:

“We investeren vooral in de kernwinkelgebieden. Deze plekken gaan we echt een boost geven. Winkels in de buurt van deze kerngebieden noemen we secundaire winkelgebieden. Deze winkels blijven ook gewoon bestaan, maar het wordt in deze gebieden ook mogelijk andere functies toe te voegen, zoals wonen of werken.

Buiten de kerngebieden en secundaire gebieden gaan we detailhandel ontmoedigen. Zo voorkomen we versnipperd winkelaanbod.”

Eigen karakter
De drie kernwinkelgebieden in Dieren, Velp en Rheden hebben ieder hun eigen karakter, historie en aanbod. In Dieren gaat het om het Callunaplein, in Rheden om een deel van de Groenestraat en in Velp ziet de gemeente de Hoofdstraat vanaf het voormalige Postkantoor tot en met de kruising van de Wilhelminastraat en een deel van de Emmastraat als kernwinkelgebied.

Samen met ondernemers en inwoners
De detailhandelstructuurvisie is één van de manieren waarop de gemeente de Rhedense economie wil versterken. De visie is samen met BIZ Centrum Velp, BIZ Centrum Dieren en individuele ondernemers uit Rheden opgesteld.
Als de gemeenteraad in januari instemt met de visie, heeft de gemeente een actieplan klaarliggen om de visie uit te voeren. Ook dit gebeurt nadrukkelijk samen met partners en inwoners.

Geïnteresseerden kunnen de plannen inzien op de website van de gemeente www.rheden.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen