Jarige Jan Weeda na 18 jaar weer een keer op de veegwagen

VELP – De heer Weeda is bijna 40 jaar in dienst geweest bij de gemeente Rheden, in de buitendienst op de veegwagen. Zijn grote wens was al lange tijd om nog één keer op een veegwagen te mogen rijden.

Zijn vrouw had al meer dan een half jaar geleden de gemeente benaderd of dit mogelijk was. Met medewerking van de aannemer Sight die de veegmachine beschikbaar stelde mocht de jarige Jan Weeda na 18 jaar weer een keer op de veegwagen rijden zo lang hij wilde deze dag.

Na een korte instructie reed Jan Weeda alweer weg of dat het gisteren voor het laatst was geweest, met een bladblazer van de gemeente voorop reed Jan achter hem aan en zorgde er voor dat de straat er weer brandschoon bij lag want hij ergert zich er nog steeds aan als een straat niet mooi schoon is, “dat was vroeger wel anders”, vertelde hij mopperend.

Na een aantal straten schoon geveegd te hebben was het tijd voor koffie met gebak, waarna iedereen hartelijk werd bedankt dat zijn grootste wens in vervulling was gegaan.

Jan Weeda:

“Ik dacht nog wat komt een fotograaf van rheden.nieuws.nl en een cameraman van omroep Gelderland hier nu doen, ik ben toch maar gewóón jarig, nou ja ik laat het maar over me heen komen, maar dit had ik nooit verwacht.”

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen