Lezing over de ziekte Multipel Myeloom

Foto: Hellerhoff - Wikipedia - CC BY SA

REGIO – Op 10 januari 2017 organiseert patiëntenorganisatie Hematon in samenwerking met Rijnstate een lezing over de ziekte ‘Multipel Myeloom’.

Multipel myeloom is de ongecontroleerde groei van kwaadaardige plasmacellen in het beenmerg. Multipel myeloom heette vroeger de ziekte van Kahler.

Door de massale groei van één soort plasmacel kunnen normale plasmacellen zich niet goed ontwikkelen. Daardoor zijn de normale antistoffen in het bloed vaak verlaagd. Ook kunnen er niet voldoende gezonde andere bloedcellen worden aangemaakt, waardoor bloedarmoede en infecties kunnen ontstaan en het bloed minder goed stolt.

In ons land krijgen elk jaar ongeveer 1.100 mensen de diagnose Multipel Myeloom. De ziekte treft vooral mensen boven de 60.

Ellen van der Spek, internist bij Rijnstate, en Niels van de Donk, hematoloog bij het VUMC, geven tijdens de bijeenkomst een presentatie over nieuwe diagnostische criteria, beeldvorming en nieuwe ontwikkelingen bij Multipel Myeloom.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen met Multipel Myeloom, betrokkenen en andere geïnteresseerden.

Programma

19.00 uur Zaal open en ontvangst
19.30 uur Aanvang informatiebijeenkomst
20.40 uur Pauze
21.30 uur Afsluiting

Tijdens de presentaties en in de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en de mogelijkheid van lotgenotencontact.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van Rijnstate Arnhem, Wagnerlaan 55 te Arnhem, route 81.

Verplichte aanmelding

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Inschrijven kan via het online formulier op de website www.hematon.nl. Toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Multipel_myeloom

(Bijschrift bij de foto: botafbraak in onderarm tgv Multipel Myeloom)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen