Geen kerstboom in dorp Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Dorp Rheden moet het dit jaar doen zonder prachtige kerstboom op het plein bij de pomp. Het zit niet mee met de kerstboom in Rheden. Na jarenlang vernield te zijn, waarvoor uiteindelijk oplossingen gevonden zijn, heeft Rheden dit jaar helemaal GEEN kerstboom.

Stichting Rheden Promotie heeft tot haar grote spijt de stekker uit hun bestaan moeten trekken. Zij zorgde er onder andere voor dat bewoners en gasten konden genieten van de centrale kerstboom. Door het gebrek aan vrijwilligers en donaties lukt het de stichting niet om door te gaan met het organiseren van evenementen en het realiseren van een kerstboom.

De stichting, opgericht in 2013, had als doel leuke en succesvolle evenementen te organiseren en Rheden ‘op de kaart’ te zetten. Zij hebben in hun bestaan deze doelen behaald. De koningsdag op het terrein van Rhederhof trok vele bezoekers, het festival op de Posbank mag een succes genoemd worden en ook de Giro in Rheden. Evenementen om trots op te zijn.

Binnen verenigingen, schoolactiviteiten, en op vergaderingen herkennen we het waarschijnlijk allemaal. In veel gevallen zie je altijd dezelfde gezichten die zich inzetten en mensen die klagen over dat er zo weinig te doen is.

Tegen dit gegeven is Promotie Rheden ook aangelopen. De vrijwilligers hebben zich ingezet maar het aanbod was te mager.

Vele handen maken licht werk

Zo werkt het ook in een dorp. Maar als er te weinig mensen beschikbaar zijn die de schouders eronder zetten en hun spaarzame tijd willen inleveren of een donatie willen doen om evenementen te organiseren is het ondoenlijk.

Oranje Vereniging Rheden

Mogelijk gaat de Oranje vereniging activiteiten overnemen. Zij mogen, indien gewenst, rekenen op de steun van de vrijwilligers van Rheden Promotie, aldus de stichting.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen