KV Diderna/Visser Sloopwerken te sterk voor WIKO

DIEREN – Het senioren team 1 van KV Diderna/Visser Sloopwerken uit Dieren heeft zondag 18 december de eerste wedstrijdpunten van dit zaalseizoen gewonnen in een wedstrijd tegen WIKO uit Winterswijk.

De ploeg uit Dieren was gebrand om de wedstrijd te winnen na de laatst verloren wedstrijd van het veldseizoen waarbij WIKO profiteerde van een matige 2e helft van de ploeg uit Dieren.

KV Diderna/Visser Sloopwerken begon sterk aan de wedstrijd en al snel zette de ploeg uit Dieren het fysiek spelende WIKO op 2 punten afstand. WIKO kon het gat van 2 punten hierna niet meer dichtwerken voor de rust, tot frustratie van een aantal spelers van de uitploeg.

WIKO probeerde de thuisploeg uit de wedstrijd te halen door nog fysieker te gaan spelen maar dit had geen enkele invloed op het goed spelende KV Diderna/Visser Sloopwerken. Er werd aan beide kanten nog gescoord en resulteerde het in een rust stand van 7-5.

In de 2e helft waren een aantal grote kansen voor KV Diderna maar het scoren was lastig. WIKO scoorde 1 keer tijdens het begin van de 2e helft maar kwam ook niet verder dan dat ene doelpunt.

Twan Lammers zorgde voor het verlossende doelpunt voor KV Diderna/Visser Sloopwerken en zette na 20 minuten van de 2e helft de 8-6 op het scorebord. Vervolgens speelde het korfbalteam de wedstrijd ijzersterk uit en zorgvuldig werd ook de 10-6 gemaakt.

De wedstrijd werd afgerond met een stand van 12-7 in het voordeel van KV Diderna/Visser Sloopwerken.

De eerst volgende uitwedstrijd vindt plaats op 8 januari in Nijmegen tegen De Hazenkamp.

Verslag: Jeffrey Miechels, KV Diderna/Visser Sloopwerken