Gezamenlijk overlast en schade rondom oud en nieuw beperken

Foto:

De gemeenten Rozendaal, Doesburg en Rheden hebben samen met partners zoals politie, brandweer, straatcoaches en jongerenwerk afspraken gemaakt om de overlast en schade rondom oud en nieuw te beperken. Zodat de jaarwisseling een leuk feest kan zijn en kan blijven.

Veiligheidsmaatregelen

De gemeente verwijdert losse materialen en sluit ruim voor oudejaarsdag afvalbakken en hondenpoepbakken af. Schoolbesturen hebben een brief ontvangen van de gemeente met tips en met de vraag een contactpersoon aan te wijzen die gebeld kan worden bij calamiteiten. Ook eigenaren van bouwlocaties kregen een brief met het verzoek losse en brandbare materialen op te ruimen en goed op te letten tijdens de kerstvakantie.

Halt

Politie en het handhavingsteam van de gemeente houden samen toezicht op opslag, verkoop en gebruik van (illegaal) vuurwerk. Medewerkers van Halt hebben in november en december op scholen verschillende lessen gegeven over de gevaren van vuurwerk.

OverlastCarbidschieten

Vanaf vorig jaar mag op oudejaarsdag pas vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken tot 02.00 uur. Carbidschieten is onder een aantal voorwaarden (zie APV artikel 2:73A) toegestaan; buiten de bebouwde kom op een particulier erf tussen 10.00 en 18.00 uur. En een vuurtje stoken mag alleen in de tuin maar dan wel in een vuurkorf of ton. Dus niet op straat want dit kan problemen opleveren voor de hulpdiensten.

De politie en het handhavingsteam van de gemeente controleren samen op bovengenoemde maatregelen.

Vuurwerkvrije zones

Op de volgende plaatsen is het tijdens de jaarwisseling verboden vuurwerk af te steken:

  • Op openbaar toegankelijke schoolterreinen, inclusief de aangrenzende stoepen.
  • In en om de voetbalkooien.
  • Rondom de multifunctionele accommodatie Het Kasteel, Van Heeckerenstraat in Velp. Inclusief het openbaar toegankelijke terrein en de aangrenzende stoep.

Kijk voor meer informatie op http://www.rheden.nl/jaarwisseling

Burgemeester Petra van Wingerden-Boers:

“Het is al weer bijna het eind van het jaar en de feestdagen komen er aan. Dagen die in het teken staan van samenzijn en gezelligheid. Toch gebeuren er op deze dagen helaas ook dingen die voor onnodige schade en kosten kunnen zorgen zoals vuurwerkvandalisme. Kosten die u in feite als inwoner zelf betaalt. Daarom nemen we elk jaar vooraf een aantal maatregelen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Laten we er voor zorgen dat de jaarwisseling een mooi feest blijft voor iedere inwoner van de gemeente Rheden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen