Vermiste en getraumatiseerde huisdieren door vuurwerk

Foto: vuurwerk

INGEZONDEN BRIEF –  Een goed en gelukkig nieuwjaar!! Voor heel veel huisdieren bezitters en de huisdieren zelf is het helemaal geen goed en gelukkig nieuwjaar.

In 2016, stond de teller op 600 honden/katten die vermist waren door vuurwerk. 600!!! Wat de telling dit jaar is weet ik niet.

Het zullen er weer heel veel zijn, er wordt al een maand geknald. Er zijn er heel, heel veel vermist door het vuurwerk in die periode.

Een aantal van deze huisdieren is gelukkig weer  terecht, een aantal doodgereden of verdronken teruggevonden en velen nog steeds vermist. En dan de huisdieren die zo vreselijk bang zijn dat ze niet meer naar buiten durven, en een vreselijk trauma hieraan overhouden.

En dat heb jij vuurwerk-gooier, die zich niet aan de tijden houdt, veroorzaakt. Jij hebt dit leed van de honderden dode, vermiste en getraumatiseerde huisdieren op je geweten.

Dit is de reden dat er zo veel tegenstand komt op het vuurwerk.

Niemand zou tegen het vuurwerk zijn, ook de huisdieren bezitters niet, als iedereen zich aan de tijd zou houden. Dus komt er ooit een verbod, dan ook dat hebben jullie dat je geweten.Jullie zijn de gene die het verpesten, niet de mensen die hun huisdier moeten missen of getraumatiseerd hebben.

Het is nu 2 januari 2017 en terwijl ik dit schrijf wordt er nog steeds vuurwerk afgestoken.

Hoeveel dode , vermiste en getraumatiseerde huisdieren wil jij nog op je geweten hebben, jij die nu nog vuurwerk afsteekt.

Jolanda Pater

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden