Oranje Klassieker Rit Velp viert haar derde jubileum

Foto: Jan Withaar

VELP – Op donderdag 27 april zal vanaf de Van Spaenallee, bij kasteel Biljoen, de jaarlijkse Oranje Klassieker Rit OKRV starten. De organisatie viert haar jubileum met het thema 15 jaar OKRV.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de site; www.okrv.nl. Motoren, auto’s, busjes en kleine vrachtauto’s van 25 jaar en ouder kunnen deelnemen.

De OKRV heeft elk jaar een ander thema. Het thema van dit jubileum jaar is 15 jaar OKRV, hoe kan het ook anders!

Bijvoorbeeld een aantal merken met 15 in de typeaanduiding zullen themavoertuigen zijn. Een daarvan zal de Renault 15 (1971-1979) zijn. De concours wedstrijd met deskundige jury zal natuurlijk niet ontbreken.
De rijders worden zo Oranje mogelijk verwacht. Het is tenslotte Koningsdag!

Geschiedenis OKRV

Omdat er in de omgeving van Velp geen klassieker rit was waaraan een van de organisatoren met zijn auto uit 1983 aan mocht deelnemen, werd het idee geboren om zelf een evenement te organiseren waarbij auto’s uit de jaren 80 ook welkom waren.
Dit evenement kon mooi aansluiten bij de Koninginnedag activiteiten in Velp. In de stromende regen werd er in 2002 een simpele partytent opgezet op een van de mooiste locaties in Velp, de van Spaenallee. Dit bleek goed gekozen te zijn.

Geheel tegen de verwachting in verzamelden zich 65 voertuigen op de eerste OKRV, het jaar erna waren er 20 vrijwilligers aanwezig om 120 voertuigen deel te laten nemen.

Inmiddels is de OKRV een begrip geworden op Koningsdag en trekt dit evenement vele klassieke auto’s maar ook bezoekers die de voertuigen komen bewonderen bij de start op de Van Spaenallee en bij de finish aan de Vijverlaan waar Stichting Velp voor Oranje een Jazzconcert organiseert.

De meeste van de leden van het organisatiecomité zijn al zeker 14 jaar betrokken bij het de OKRV. Ze kennen veel van de rijders maar ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

15 jaar later

Heden heeft OKRV een eigen website, een digitaal inschrijfformulier, een enthousiaste organisatiecomité, een route tas en weten zij dat menig jaren 80 voertuig meer bijzonder geworden is dan enkele merken uit bijvoorbeeld de jaren 50.
De oudere voertuigen waren en zijn natuurlijk niet minder welkom. Deze mix van jong en oud en alle merken door elkaar maakt het tot een leuke bijeenkomst.

Elk jaar start de inschrijving om 00.00 uur op 1 januari. Om 00.04 uur kwam de eerste inschrijving dit jaar al binnen! Deze eigenaar krijgt startnummer 1 op zijn rallyschildje.

De OKRV vindt plaats op donderdag 27 april 2017, tussen 13.00 uur en 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met J. Withaar, 026-3620075.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen