Benefietdiner voor speciale school voor kinderen met een beperking

Foto: Stichting SARI

ELLECOM – Stichting SARI organiseert een Benefietdiner voor een speciale school voor kinderen met een beperking in India. Dit Benefietdiner vindt plaats in de Peerdestal in Ellecom op 23 januari, er zijn nog plaatsen te reserveren.

Het diner bestaat uit een zeer speciaal Indiaas buffet van restaurant “de Kohinoor of India” uit Arnhem. Zowel de Peerdestal als de Kohinoor of India werken kosteloos mee aan deze avond. De kosten voor deze avond zijn €35 pp, inclusief welkomstdrankje. Er is Indiase live muziek, dans en er draait een rad van avontuur met prachtige prijzen. Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 18.30 (vooraf reserveren!)

Aanmelden kan via [email protected] of telefonisch bij Gerard Helmink 0313-450703/0622415328. Ook donaties zijn van harte welkom. Dat kan via rekening NL28 ABNA 048.43.90.120. tnv stichting SARI

Het doel

In de arme plattelands dorpen van het Villapuram district in zuid India zijn de omstandigheden waaronder kinderen met beperkingen moeten leven erbarmelijk. Bovendien is er geen zicht op enige verbetering in deze situatie via de reguliere overheden en heerst er nog een enorm stigma op deze medemensen door hun dorpsgenoten.

Een groep jonge mensen uit deze plattelands dorpen hebben de opleiding tot onderwijzer kunnen volgen. Zij werken nu als onderwijzer op basisscholen in diverse arme plattelandsdorpen Uit betrokkenheid met hun achtergestelde dorpsgenoten en om iets terug te kunnen doen voor het feit dat zij wel een opleiding konden volgen hebben zij daarom samen de ARMDS NGO opgericht in 1992.

Het project van ARMDS waar stichting SARI haar ondersteuning aan wil geven in samenwerking met Wilde Ganzen is het uitbreiden van de ARPANAM school voor kinderen met verstandelijke en/of fysieke beperkingen. Deze uitbreiding is noodzakelijk.

  • De ARPANAM school heeft momenteel maar 1 ruimte ter beschikking en de kinderen moeten gebruik maken van algemene toiletten op het terrein, die niet geschikt zijn voor kinderen met een beperking.
  • De overheid schrijft voor dat er een norm geldt voor een minimale ruimte per kind in klaslokalen op speciale scholen zoals de ARPANAM school en dat er toilet voorzieningen moeten zijn die toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Dit moeten gescheiden toiletten zijn voor jongens en meisjes.
  • De overheid heeft de ARPANAM school officieel erkend als speciale school voor kinderen met verstandelijke een/of fysieke beperkingen. De bijbehorende schoollicentie is afgegeven tot 23 Juli 2017.
  • Voorwaarde voor vernieuwing van de schoollicentie na 23 juli 2017 is het voldoen aan de voorwaarden van minimale ruimte in de klassen per kind en gescheiden toiletten die toegankelijk zijn voor kinderen met beperkingen.

Verdere informatie over dit benefietdiner en over stichting SARI vindt u op www.stichtingsari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen