Nieuwjaarstoespraak en Sportverkiezingen gemeente Rheden

DE STEEG –  Afgelopen maandagavond was het weer tijd voor de nieuwjaarstoespraak en -receptie in een bomvolle raadszaal het gemeentehuis van gemeente Rheden in De Steeg. Burgemeester Petra van Wingerden blikte terug naar het afgelopen jaar en vooruit naar het jaar 2017 en liet in haar toespraak diverse zaken nog eens de revue passeren.

Ook werd de oudste inwoonster, de 107-jarige mevrouw Bongers – Van Steenbeek, aanwezig in de raadszaal, speciaal welkom geheten. Wilt u de volledige toespraak van de burgemeester nog eens nalezen? Klik HIER.

Sportverkiezingen 2016

Al weer voor het 5e jaar werden de publieksprijs en de prijzen in de verschillende categorieën van de sportverkiezingen 2016 uitgereikt en werden alle genomineerden in het zonnetje gezet door wethouder sport Tjebbe Vugts.

Jennifer Coenraad

In de categorie “aangepast sporter” won Jennifer Coenraad, zij is zeer actief met rolstoeltennis en heeft een stichting opgericht om ook minder valide jongeren boven de 20 te enthousiasmeren om te gaan sporten. Ook Gaike Gerritsen en Rinus Preuter waren in deze categorie genomineerd.

Marit Auée

In de categorie “Sporttalent van het jaar” won Marit Auée, zij speelt al jaren voetbal bij VV Dieren en kan als één van de weinige vrouwelijke speelsters in het C1-team uitstekend meevoetballen met de heren. Turnster Romy Geertsma (12) en het team van de A1 van VV Dieren.

VVO 1

In de categorie ‘Sporttalent(en)’ werd het A1-team van VVO winnaar, zij stonden naast Martin de Vries (Team PA), Malcolm Begemann (Hockeyteam boven de 60 jaar), Marco Corba (VVO)  en Frans Budel (Mister Keeper VVO).

Publieksprijs

De publieksprijs was net als afgelopen jaar weer spannend, maar met de meeste stemmen won Martin de Vries van Team PA uit Rheden, hij zet zich al jaren in voor de strijd tegen kanker in de jaarlijks terugkerende wielerrit Alphe d’Huzes. Als oprichter vroeg hij de aanwezigen te luisteren naar een 5 minuten durende toespraak waarin hij duidelijk maakt waarvoor hij strijdt. Hij kreeg een staande ovatie en hoopt natuurlijk op veel sponsoren, dat kan nog steeds, meer informatie is te vinden op: https://www.facebook.com/Team-PA-Reaching-for-the-top-172664169410372/. Direct doneren? https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teampa.

Kijk voor de tekst van de totale toespraak van Martin de Vries op: http://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2017/01/Toespraak-M.-de-Vries-2016-v1.0.pdf

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen