Lichtvoetige dansen in Oude Jan te Velp

Foto: Johan Olof, Liesbeth Vreeburg

VELP – Violist Johan Olof en harpiste Liesbeth Vreeburg spelen zondagmiddag 15 januari in het Romaanse kerkje De Oude Jan in Velp.

Ze hebben allebei een passie voor klassieke muziek en ze stellen ongewone kamermuziekprogramma’s samen. Programma’s met een verhaal. Violist Johan Olof en harpiste Liesbeth Vreeburg vertellen en spelen in Velp het programma ‘Dancing Day’. Ze beginnen romantisch en lichtvoetig met dansjes van Saint Saëns.

Na enkele Preludes van Shostakovich en ingetogen composities van Avo Part eindigt het concert vurig en melancholiek met dansen van de Spaanse componist De Falla en de Hongaarse componist Bartok.

Violist Johan Olof – kleinzoon van de wereldberoemde Nederlandse violist Theo Olof – richtte samen met harpiste Liesbeth Vreeburg in 2011 het Oneiros Ensemble op; een groep jonge ambitieuze musici en die in wisselende bezettingen optreedt. Zo reisden ze het afgelopen jaar van Pieterburen tot Den Bosch, maar speelden ze ook in het Concertgebouw in Amsterdam en in Tivoli-Vredenburg in Utrecht.

Het concert in Velp is het 5e concert in de serie klassieke zondagmiddagconcerten die worden georganiseerd door Stichting Vrienden van de Oude Jan. De opbrengst is bestemd voor het in stand houden van het 12e eeuwse kerkje.

Zondag 15 januari: 15.30 – 16.30 uur, De Oude Jan, Kerkstraat 56 te Velp.
Entree € 10, Vrienden Oude Jan € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar € 5. Kinderen gratis. Voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. T. 026-3628959. Informatie: www.vriendenvandeoudejan.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen