Drukte en sneeuwpret op de Veluwezoom!

RHEDEN – De afgelopen dagen waren prachtig, ook vandaag is er weer volop sneeuwpret op de Veluwezoom. Er kan al een aantal dagen gesleed en gelanglauft worden en kan je prachtige wandelingen maken.

Hier maken veel mensen gebruik van, het is al vroeg druk te noemen bij het bezoekerscentrum en op de Posbank.

Ondernemers nabij het bezoekerscentrum en de Posbank waren afgelopen vrijdag absoluut niet te spreken over een bericht dat gemeente Rheden verspreidde via haar Facebookpagina.

“Vanmorgen hebben we alle toegangswegen naar de Posbank moeten afsluiten. Een groot deel van de Posbank is niet meer bereikbaar en gevaarlijk om te berijden. Door de sneeuwval (op de Posbank 10 tot 15 cm) is het zeer glad en zijn er veel takken afgebroken die de wegen blokkeren.”

Voor ondernemers die het nu juist moeten hebben van de bezoekers, de verhuur van sledes en langlaufski’s en de wandelaars, een totaal verkeerde aanpak.

Sneeuwpret

Peter Oversteegen, zelf ondernemer in het gebied bracht het zo:

“Wat communiceert de gemeente Rheden met de pers……..? Posbank afgesloten……..wegen met takken verspert , TV Gelderland maakt er al snel van” Levensgevaarlijk “op natuurgebied De Posbank.

Is dit nu alles wat wij van de gemeente Rheden kunnen verwachten bij een sneeuwdag en jarenlange vragen van onze kant over de negatieve berichtgeving. De gemeente Rheden heeft zo’n mooi gebied en 4 seizoenen een recreatief prachtig toeristisch aanbod. Laten we dat blijven uitstralen

Natuurlijk heeft de afdeling wegbeheer gelijk dat de wegen te gevaarlijk zijn om met een auto te berijden. Welke weg is dat niet in de provincie bij dit weer. Waarom geen bericht dat de natuurlijke highlights van de gemeente Rheden eindelijk per slee, ski, langlaufend of wandelend te bereiken zijn.

We hebben de Giro gehad waar niet gesproken werd over het afzetten van de hoofdwegen in de dorpen maar over de positieve beleving van een evenement. Wat een organisatie, iedereen heeft zich ingezet, ondernemers zich uitgesloofd, inwoners hebben een top evenement beleefd. Etc.etc.

En nu………helemaal niks over de gastvrijheid van onze gemeente, ik voel me als ondernemer, VVV ambassadeur, voorzitter van het Toeristisch Platform en inwoner van de gemeente te kort gedaan. Jammer en eigenlijk ook onverklaarbaar.”

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor de gehele ingezonden brief van Peter Oversteegen op:

http://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2017/01/13-01-2017-Ingezonden-brief-Peter-Oversteegen.pdf

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen