Dierense Biljart Boys (D.B.B) bestaat 75 jaar

DIEREN/ELLECOM – Op zaterdag 22 januari, ooit opgericht op 16 januari 1942, vierde de D.B.B. haar 75 jarig bestaan. Binnen een hechte relatie zou men spreken over een albasten huwelijk.

Het was voor de activiteitencommissie van de D.B.B. dan ook een goede reden om hier bij stil te staan. Op een druk bezochte receptie in het Witte Huus in Ellecom, waren de diverse zusterverenigingen van Rondom de IJssel uitgenodigd. De D.B.B. heeft al ruim 25 jaar haar thuiswedstrijden in het Witte Huus.

Tijdens haar oprichting in 1942 huisde zij in Cafe Wegman, daarna in Spoorzicht en in het Stationskoffiehuis in Dieren en in de Harmonie in Laag Soeren. Ondanks het 75 jarig bestaan is de vereniging fit, gezond en nog vol levenslust. Zij draagt met haar zes teams in de verschillende klasses bij aan de competitie van Rondom de IJssel.

Wethouder Tjebbe Vugts verantwoordelijk voor sportzaken hield een ontspannen speech over zijn ervaringen op het groene laken en moedigde de club aan om meer jeugd te gaan betrekken bij de sport. De wethouder overhandigde het bestuur een felicitatie met een kleine bijdrage als blijk van waardering.

Daarna was het de beurt aan de afvaardiging van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, de thesaurier van de Bond, Bennie Beek. De heer Beek memoreerde de samenwerking met de KNBB en overhandigde het bestuur een mooie oorkonde. Tevens stond hij stil bij de start van de landelijke campagne in samenwerking met de NSF-NOC om dopingvrij de sport te blijven uitoefenen. Wel stelde hij vast dat een biertje niet op de lijst van verboden middelen stond, hetgeen een goedkeurend gemompel opleverde onder de vele aanwezigen . Als start van deze campagne werden speciale krijtjes uitgereikt aan de leden van de D.B.B.

De receptie werd , als een kers op de taart compleet, toen het Fanfarekorps Excelsior uit Ellecom, een muzikale felicitatie bracht aan de jubilerende D.B.B.

Tijdens de voor leden gehouden feestavond werden drie jubilarissen gehuldigd. De D.B.B. huldigt haar leden eens in de vijf jaar. Tijdens dit feest werden Rob Arend (29 jaar); Andre van Santen (26 jaar) en Theo Schrijvers (25 jaar) in het zonnetje gezet.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen