Gezocht: Vrijwilligers om padden te helpen tijdens paddentrek

Foto: paddentrek

DE STEEG – In de afgelopen jaren heeft de paddenwerkgroep Rheden vele duizenden padden veilig de Middachterallee en de Harderwijkerweg overgezet. Ook in 2017 gaan ze weer padden veilig overzetten. Zonder deze hulp worden jaarlijks 30 tot 40% van de padden doodgereden.

Begin maart worden langs een deel van de Harderwijkerweg in Dieren en de Middachterallee tussen Ellecom en De Steeg weer schermen geplaatst om amfibieën op te vangen. U kunt meehelpen het scherm aan de Middachterallee te plaatsen op 4 maart om 10.00.

Verder zoekt de werkgroep nieuwe vrijwilligers om, ter versterking van de groep van circa 30 personen, de dieren tussen 4 maart en half april over te zetten. Er zijn vrijwilligers die iedere week een keer padden overzetten, maar er zijn er ook die vaker helpen. Aan u de keuze!

Tussen 20.00 en 22.30 uur worden de dieren door twee personen overgezet. ’s Morgens wordt het overzetten vaak door één persoon gedaan.

Aanmelden kan nu al via de mail [email protected]. Of kom naar de informatieavond op dinsdag 7 februari in de Oase in Dieren, aanvang 20.00.

Voorkennis is niet nodig. Ook kunt u contact opnemen met Marko Sinke, bij voorkeur per mail [email protected] of eventueel 0620828807.

Heel informatief is ook de website: www.padden.nu

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen