Indiaas eten in het Ellecoms restaurant De Peerdestal

ELLECOM – Maandag 23 januari hield Stichting Sari haar jaarlijkse benefietdiner in restaurant de Peerdestal in Ellecom, met als doel geld in te zamelen voor projecten in India. Dit keer voor een school voor kinderen met een beperking. Zo’n 80 personen genoten van deze avond.

SARI benefietdiner De Peerdestal

Elk jaar organiseert stichting SARI (Support Achtergestelde kinderen Regio India) een benefietdiner. Met de opbrengsten hiervan financiert zij projecten in India. Het bedrag dat wordt ingezameld, wordt aangevuld door de WIlde Ganzen, een landelijke organisatie die kleinschalige projecten ondersteunt. De Bestuursleden van SARI ontvangen geen vergoeding, en reizen op eigen kosten naar de projecten in India.

Restaurant De Peerdestal in Ellecom was deze avond opnieuw de plaats van handeling. Zij stelde belangeloos zaal “De Stal” ter beschikking. Het aanwezige bedienend personeel werd deze avond niet betaald. Het eten werd verzorgd, ook geheel belangeloos, door het Indiase specialiteiten restaurant de “Kohinoor of India” uit Arnhem.

 

SARI benefietdiner De PeerdestalDeze avond begon met een inloop, men kon zich registreren, consumptiemunten en nummertjes voor het Rad van Fortuin kopen en genieten van een welkomstdrankje. Na een welkomstwoord door een van de andere bestuursleden, Geert Hoes, gaf oprichter en voorzitter Gerard Helmink een presentatie. Beide bestuursleden, Helmink en Hoes, werden daarna door de Kohinoor eigenaar naar voren geroepen om een blijk van waardering, in de vorm van een beeldje, in ontvangst te nemen.

 

De muziekgroep AOBT, bestaande uit Indiërs spelend op authentieke instrumenten, begon te spelen. Bandleider RAM gaf een korte uitleg van hetgeen ten gehore werd gebracht. Ondertussen kon men langs het buffet om daarna te kunnen genieten van het heerlijke eten. Tussendoor trad ook nog de dansgroep “3S” op. Zij heet zo, omdat de namen van de drie danseressen allemaal met de letter S begint. Er was een uitleg van de dansen die men te zien kreeg. Het was erg leuk om naar te kijken, deze meiden in indiase kleding.

SARI benefietdiner De Peerdestal

Nadat de muziekgroep en de danseressen hadden gegeten, werd het rad van fortuin tevoorschijn gehaald.. Er waren mooie prijzen te winnen die beschikbaar waren gesteld door ondernemers uit omliggende plaatsen.

SARI benefietdiner De Peerdestal

Groot was de hilariteit toen de meeste prijzen gingen naar twee naast elkaar gelegen tafels en ook nog eens naar veelal dezelfde deelnemers. Na nog een aan tafel geserveerd dessert kwam de avond ten einde en werd een ieder bedankt zijn of haar aanwezigheid.

 

Stichting SARI kan tevreden terugkijken op deze geslaagde avond, en binnenkort reist de oprichter af naar het project in India en zal daar zeker verslag van doen.

SARI benefietdiner De Peerdestal

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden