Studente uit De Steeg in de Race of the Classics (Rotc)

Foto: Team Wageningen

DE STEEG – Ida Sinke doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de Race of de Classics (RotC), dit jaar zelfs als voorzitter. De grootste studentenzeilwedstrijd van Nederland, onder de ongeveer 550 deelnemende studenten ook wel ‘de Rees’ genoemd.

Samen met 23 andere Wageningse studenten zit ze in Team Wageningen Universiteit. Samen strijden ze op de Noordzee tegen 22 andere teams waarbij elk team meevaart op een klassiek zeilschip. Afhankelijk van de wind hopen ze naar Engeland te zeilen!

Race of The ClassicsDe Oban

De kick-off van dit ‘Rees’-seizoen is afgelopen 27 januari gegeven, daar heeft het team te horen gekregen dat ze weer zijn gekoppeld aan het klassieke zeilschip de Oban! De Haringlogger van schipper Olaf, uit Kampen. Dit prachtige schip is gebouwd in 1905 voor de haringvangst op de Oostzee en in 1984 omgebouwd tot charterschip.

Open dag

De vloot van 19 klassieke zeilschepen verzamelt zich in het weekend van 1 en 2 april in de Rotterdamse Veerhaven. Die zondag wordt er een open dag georganiseerd, waar onder andere alle mooie schepen bekeken kunnen worden. Op maandag 3 april zal het startsein gegeven worden voor de Veerhaven, waarna ze richting het open water van de Noordzee zullen vertrekken, hopelijk naar Engeland! Uiteindelijk zullen alle schepen op 9 april weer via IJmuiden naar Amsterdam varen. Hier zal uiteindelijk de winnaar van de Race of the Classics 2017 bekend gemaakt worden!

Sponsoren

Naast de klassieke zeilvaart besteedt Team Wageningen Universiteit ook aandacht aan een eigen koers, namelijk “Sailing Towards Sustanability”. Het team is actief bezig met de voorbereidingen voor de ‘Rees’. Daar hoort een feestje bij, maar veel andere zaken zijn nog veel belangrijker! Ze willen namelijk goed gekleed en met genoeg eten op pad. Daarvoor zijn ze opzoek naar sponsoren, financieel maar ook in natura.

Ida Sinke

Niet alleen voor het plezier, maar de deelnemers steken er ook nog wat van op, zeilervaring, organisatorische kennis, nieuwe mensen ontmoeten, noem maar op. Zelf begeleidt Ida Sinke de kledingcommissie en de PR-commissie, hierbij regelt zij kleding voor het gehele team en zetten zij het team in het zonnetje in de media.

Maar dit is pas het begin! Door alle activiteiten die het team nog gaat ondernemen, groeien ze als team en zijn ze helemaal klaar voor deze week op zee. Zelf kijkt Ida er naar uit om het ruime sop te kiezen en daarbij een fantastische week te beleven op de Oban. Hopelijk sleept het team mooie prijzen in de wacht!

Graag ziet de organisatie jullie op de open dag op 1 april in de Veerhaven te Rotterdam! Maar ook ziet het team bezoekers graag terug op de website: (http://www.teamwageningenuniversiteit.nl), of volg het team op facebook/twitter/instagram. Mocht u interesse hebben om uw naam te verbinden aan het team, dan zijn er verschillende mogelijkheden, hiervoor kunt u contact met hen opnemen via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen