Straks zelf wild, vogels en planten vinden op de Veluwe?

Foto: Crossbill

REGIO – Straks zelf wild, vogels en flora vinden op de Veluwe? Met de Crossbill Guide Veluwe -gids en -app is dat vanaf medio april mogelijk. De app is gratis te downloaden.

De Veluwe is het grootste aaneengesloten bos- en heidegebied van Noordwest Europa. En dat midden in Nederland. Sterker nog, in de Crossbill Guides’ achtertuin, de organisatie heeft haar bureau in Arnhem, nog geen kilometer verwijderd van het Nationaal Park de Hoge Veluwe en maar enkele kilometers verwijderd van het Nationaal Park de Veluwezoom. De organisatie is dan ook uitermate trots dat de eerste Crossbill Guide over een Nederlands gebied over ‘onze’ Veluwe gaat!

De gids wordt gemaakt in samenspraak met en ondersteuning van de Veluwse gemeenten, provincie Gelderland en de terreinbeheerders, zoals Natuurmonumenten, Kroondomein Het Loo, Nationaal Park de Hoge Veluwe, Staatsbosbeheer en Geldersch Landschap en Kasteelen.

Tot de organisatie zal ook een app maken over de Veluwe, één app die afwijkt van andere route-apps en dicht blijft bij het principe van Crossbill Guides om de gebruiker praktische informatie te geven. Dit vooral over het waarnemen van flora en fauna en het vinden van de beste plekken.

Over de Veluwe wandelen zal, dankzij de nieuwe natuurgids en -app van bioloog Dirk Hilbers, nooit meer hetzelfde zijn.

Dirk Hilbers

Uit de honderden kilometers wandel- en fietspaden heeft Dirk Hilbers een twintigtal routes samengesteld. Ze zijn zo ontworpen dat je er alle landschappen waaruit de Veluwe(zoom) bestaat, meemaakt. Daarnaast bevatten beide naslagwerken veel concrete informatie over het ontdekken en vinden van wildlife op de Veluwe.

Wildlife

Of je nu op zoek bent naar een bever, ringslang, everzwijnen, vlinders, trekvogels of bijzondere flora, je vindt het gemakkelijker met behulp van de gids. Het boek over de Veluwe is vergelijkbaar met de andere Crossbill Guides maar er is meer informatie in opgenomen over hoe je wildlife vindt omdat het óók voor een publiek geschreven is, dat daarmee (nog) niet zo ervaren is.

De app gaat nog een stap verder dan de natuurreisgids. Je vindt er seizoensgebonden informatie bij specifieke plekken over onderwerpen die je interessant vindt, maar je kunt ook tips krijgen hoe je bepaalde dieren kunt vinden – waar in het landschap, hoe verraden ze hun aanwezigheid, et cetera. De app geeft je het wat, waar, wanneer én hoe van de Veluwse natuur.

De natuurgids en -app zullen medio april 2017 verkrijgbaar zijn.
Crossbill

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen