Bibliotheek nodigt vijftigplussers uit om studiekring te starten

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN/VELP – Een studiekring bestaat uit een vaste groep mensen die eens in de week of eens per 14 dagen bij elkaar komt om maatschappelijke ontwikkelingen, ideeën en meningen met elkaar te delen.

Deelnemers ontdekken samen nieuwe dingen, zijn bereid zich te verdiepen in elkaar en in de onderwerpen die worden aangedragen en wisselen kennis met elkaar uit. De Bibliotheek Veluwezoom organiseert in maart een aantal informatiebijeenkomsten voor mensen die belangstelling hebben om deel te gaan nemen in een studiekring. Want, hoe zet je een studiekring op, is het iets voor mij? En hoe gaat het verder in zijn werk?

In Nederland zijn ongeveer 40 studiekringen actief, met name in de provincie Gelderland.

Een studiekring is een succesvolle combinatie van ontmoeten, ervaringen delen en iets nieuws ontdekken. ‘Het houdt het hoofd jong en bevredigt de nieuwsgierigheid’, aldus een van de deelnemers. ‘Bij een studiekring blijft je geest actief.’

Het is een activiteit die aansluit bij de boodschap van Eric Scherder, de bekende neuropsycholoog van de Vrije Universiteit in Amsterdam, die alom voor een fit en gezond brein pleit.

Informatiebijeenkomsten

Tijdens de informatiebijeenkomsten die de Bibliotheek Veluwezoom organiseert, vertelt een getrainde studiekringbegeleider over de leuke kanten van het deelnemen aan een studiekring, welke onderwerpen er mogelijk zijn, hoe je een studiekring start en andere praktische zaken. De Bibliotheek Veluwezoom stelt faciliteiten en ruimte beschikbaar voor mensen die daar gebruik van willen maken.

Mensen die belangstelling hebben om actief te blijven, nieuwe mensen te ontmoeten en mentaal uitgedaagd te blijven worden zijn, geheel vrijblijvend, van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten over het starten van een studiekring:

  • Woensdag 8 maart van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Velp
  • Vrijdag 10 maart van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Dieren

Aanmelden is gewenst, maar niet verplicht.

Meer informatie

www.bibliotheekveluwezoom.nl/studiekringen en www.studiekringen50plus.nl, of via Nienke Oldenhuis, lees/mediacoach volwassenen van de Bibliotheek Veluwezoom. tel. 06-44 29 41 85, [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen