Annemijn Buunk winnaar bij Rhedense kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd

DIEREN – Maandagmiddag 6 februari werd de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden in Bibliotheek Veluwezoom in Dieren, met als winnaar Annemijn Buunk van De Boomgaard-Noordoost.

Ook dit jaar hebben kinderen uit groep 7 en 8 van veel basisscholen in heel Nederland meegedaan aan de 24e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd, een initiatief van Stichting lezen. In de Provincie Gelderland doen 435 schoolkampioenen mee.

De Rhedense kwartfinale van de voorleeswedstrijd vond plaats in Bibliotheek Dieren. De jury bestond uit burgemeester Petra van Wingerden-Boers, Astrid de Kleijn manager van de Bibliotheek Veluwezoom, en Ineke Lalau vrijwilliger van het 50+ voorleesteam. De aanwezigen bij de wedstrijd werden hartelijk welkom geheten door Carolien van der Waarde lees/mediacoach van de bibliotheek.

De kinderen lazen allen zo’n 5 minuten voor uit hun favoriete boek.

  • Abigail Drenthe las uit het boek van Ruben Prins – Het geheim van het geheim.
  • Fleur Lemaire boek Paul van Loon – Dolfje Weerwolfje.
  • Lars Thijssen boek David Badiel – Het ouderbureau.
  • Annemijn Buunk boek Suzanne Buis – Lizzy.

In de pauze kon een ieder wat drinken en wat lekkers nemen terwijl de jury in overleg ging. Hierna werd Annemijn Buunk als winnares bekendgemaakt door de burgemeester. Zij gaat naar de halve finale die plaats vindt op woensdag 15 maart in kasteel Doorwerth.

Op 17 mei zullen uiteindelijk twaalf provinciale finalisten het tegen elkaar opnemen tijdens de landelijke finale in Amstelveen. Een jury onder leiding van de nieuwe Kinderboekenambassadeur bepaalt dan wie zich De Nationale Voorleeskampioen 2017 mag noemen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voorleeswedstrijd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen