Extra sport, cultuur en mediawijsheid op basisscholen in gemeente Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Rhedense basisscholen kunnen komende jaren rekenen op het aanbod van  extra sport, cultuur en mediawijsheid.

Combinatiefunctionarissen

Sinds enkele jaren zijn er combinatiefunctionarissen actief op de basisscholen in Rheden. Zij organiseren activiteiten of bieden ondersteuning op het gebied van sport, cultuur en mediawijsheid. De scholen kiezen via een menu zelf de gewenste activiteiten en ondersteuning.

Een gevarieerd menu

  • Op het gebied van sport bieden de combinatiefunctionarissen bijvoorbeeld pauze activiteiten, organisatie van een sportdag, kleutergym en ondersteuning van groepsleerkrachten tijdens gym.
  • Voorbeelden van cultuuractiviteiten zijn het organiseren van een museumbezoek, hulp bij het vormgeven van muziekonderwijs, creatieve taallessen en deskundigheidsbevordering van leerkrachten op het gebied van kunst en cultuur.
  • Bij mediawijsheid maken kinderen kennis met alle ontwikkelingen in de media en techniek van de afgelopen jaren. Zo leren zij onder meer wat internet is, hoe de online wereld eruit ziet, hoe media de werkelijkheid kleurt en de eerste stappen van programmeren.

Unieke samenwerking

De samenwerkingsovereenkomst voor de combinatiefunctieregeling liep eind 2016 af en is verlengd tot en met 2019. Naast een bijdrage van het rijk voor deze landelijke regeling, bekostigen de gemeente en scholengroepen samen de combinatiefuncties.

Het is een unieke samenwerking waarmee de gemeente Rheden, Rhedense basisscholen, Sportbedrijf Rheden, Cultuurbedrijf RIQQ en Bibliotheek Veluwezoom bijdragen aan een rijke leeromgeving voor kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen