Start KNVB-opleiding verenigingsscheidsrechter bij DVOV

Foto: DVOV

VELP – Op maandagavond 20 februari gaat de KNVB-opleiding verenigingsscheidsrechter weer van start bij DVOV.

Op 29 september 2014 had DVOV de eer om als één van de eerste verenigingen van Nederland van deze opleiding een pilot te mogen houden. Na 2 jaar is dit nu de officiële scheidsrechters opleiding.

DVOV is erg blij met de opleiding. Het past goed bij de wijzigingen bij het pupillenvoetbal die op stapel staan en bij het “Fair Play” keurmerk van de KNVB wat DVOV heeft. Dit keurmerk staat voor een professionele arbitrage binnen de vereniging met nadruk op zichtbaarheid en kwaliteit van de pupillenscheidsrechters.

Na overleg met de KNVB en SC Veluwezoom is besloten deze opleiding weer aan te bieden aan de mensen die het leuk vinden om voetbalwedstrijden bij hun eigen vereniging in goede banen te leiden.

SC Veluwezoom zal met zes deelnemers aan de cursus meedoen en DVOV doet met acht deelnemers aan mee.

D deelnemers zullen de aankomende vier maanden op de maandagavonden, hard leren en diverse stagewedstrijden fluiten voordat ze hun felbegeerde diploma in ontvangst mogen nemen.

Zij zullen de komende maanden worden begeleid door de praktijkbegeleiders Licio Vitofrancesco, David Franke en Bas Kaptein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen