José Schutten tot 37e “Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw” geslagen

RHEDEN – Op zaterdag 18 februari 2017 is José Schutten-Raaijmakers geslagen tot 37este Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw. Tijdens de Pronkzitting van Carnavalsvereniging “De Heiknüüters” in onze Feestburcht “Ons Huis” was zij reeds benoemd.

Afgelopen zaterdag vond de daadwerkelijke Ridderslag door Kees Staats plaats bij de Rhedense leeuw.

Zij werd thuis opgehaald in een mooie auto, voorafgegaan door March & Showband Rheden gevolg door het Prinsenpaar met hun Pages, “De Madeliefjes”, en alle Steekdragers van de vereniging.

Onder grote publieke belangstelling voerde Joop Teunissen als voorzitter van de Riddercommissie het woord. In een mooie toespraak noemde hij de grote en uitzonderlijke verdiensten van de nieuwe Ridder voor de Rhedense gemeenschap en roemde haar kwaliteiten om dienstbaar te zijn waar nodig.

Ze heeft grote verdiensten gedurende lange tijd voor onder andere Korfbalvereniging Rheko, de Mauritiusschool en het Rhedens Fanfare Corps.

Daarna kreeg Kees Staats het woord en deze roemde haar vele kwaliteiten in het bijzonder het verbindende vermogen en het belang van vrijwilligers voor de gemeenschap. Ze mocht knielen voor de leeuw en onder het wakend oog van Rhedens trots en haar familie werd ze met een heus zwaard tot 37e Ridder geslagen. In een kort dankwoord van José dankte ze de aanwezigen en in het bijzonder Carnavalsvereniging “De Heiknüüters” voor deze eervolle onderscheiding.

Als laatste was er in Feestburcht “Ons Huis” gelegenheid de Ridder en haar man te feliciteren waar velen gebruik van hebben gemaakt en tijdens deze gelegenheid werd ze nog verrast met een serenade van het Rhedens Fanfare Corps.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen