Sonja Booms adopteert twee lammetjes bij de Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Dinsdag kregen de tweeling lammetjes Boris en Nijntje bezoek in hun Schaapskooi. Het was niet zomaar iemand die langs kwam maar Sonja Booms, zij kwam namelijk langs voor de eerste adoptie voor het jaar 2017.

Boris en Nijntje zijn de eerst geboren lammetjes van dit jaar bij de Rhedense schaapskudde. De namen voor de lammetjes zijn gekozen via de Facebooksite, hier kon men namen doorgeven die vervolgens gekozen werden door de herderinnen.

Ieder jaar is het een terugkerende traditie dat een bekende Nederlander of Gelderlander langs komt om de het eerste lammetjes te adopteren. Dit jaar was het Sonja Booms, zij is presentator en verslaggever bij Omroep Gelderland. Daarnaast presenteert ze het televisieprogramma BuitenGewoon. Diverse mensen zijn haar al voorgegaan zoals; Hans Dorrestein, Elemieke Vermeulen en Frits Sissing.

Als je een lammetje adopteert mag je tijdens de openingstijden van de schaapskooi met je lammetje knuffelen en aaien. De kosten zijn 20 euro per lam.

De financiële bijdrage kan de Rhedense schaapskudde goed gebruiken om de kosten te dekken en het behoud van de kudde. Dus mocht je twijfelen, neem dan eens een kijkje bij de Rhedense schaapskooi en zie hoe leuk het is om te kunnen knuffelen en spelen met een lammetje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen