Afvaldumping ‘Blauwe Laantje’ in Velp

VELP – Elke gemeente heeft er wel eens last van, ook de gemeente Rheden, illegaal gedumpt afval. Zo was dinsdagnacht het zogenaamde ‘Blauwe laantje’ in Velp, zijstraat van de Zutphensestraatweg, aan de beurt.

Hier zijn ongeveer 300 zaken aarde gedumpt, vermoedelijk afkomstig van wietteelt. Politie is hiervan op de hoogte en doet onderzoek. Mocht u dinsdagnacht iets gezien hebben, meld dit dan via het landelijk nummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000

We zien het steeds vaker, afval dumpen in de gemeente en dat terwijl alle inwoners 1 keer per maand gratis afval aan de weg mag zetten. Die vervolgens wordt opgehaald als er een afspraak is gemaakt voor het ophalen van het (grof)vuil. https://www.rheden.nl/Inwoners/Afval/Grofvuil. Ook zou je met je afvalpas het vuil zelf weg kunnen brengen naar een afvalstation.

Afval dumpen brengt iedere jaar hoge kosten met zich mee die voor rekening van de gemeente zijn, maar uiteindelijk ook voor de inwoners van de gemeente.

Ook Kasteel Middachten ondervindt veel overlast van het illegaal storten van afval. Het gebied is eigendom van kasteel Middachten waardoor zij zelf voor de kosten moeten op draaien. Alles wat op de openbare weg ligt is wel voor rekening van de gemeente Rheden.

Mocht u een keer getuigen zijn of weten waar er afval ligt meld dit dan. http://www.milieuklachten.nl/meldingen/index.php ook kan je de melding telefonische doen via het nummer (026) 49 76 911. Zo houden we samen onze gemeente schoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen