NS & Prorail: Donderdag vanwege het verwachte stormachtige weer minder treinen

Foto: rheden.nieuws.nl

REGIO – Donderdag 23 februari rijden er uit voorzorg minder treinen en wordt een aangepaste dienstregeling gebruikt, vanwege het voorspelde stormachtige weer. Voor NS en ProRail is het belangrijk dat u zo veilig en betrouwbaar mogelijk kunt reizen met de trein, ook als het slecht weer is. Daarom nemen zij het zekere voor het onzekere.

Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Toch kan stormachtig weer voor hinder zorgen, zoals bomen en takken op het spoor of schade aan bovenleidingen en/of rails doordat rond waaiend afval daarin belandt.

Wat betekent dit voor u?

Er rijden morgen minder treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Uw reis kan langer duren, soms met extra overstappen en het kan drukker zijn in de trein.

Ga goed geïnformeerd op reis!

Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen zich nog steeds verstoringen voordoen. De NS Reisplanner wordt in de avonduren bijgewerkt met de meest actuele reisinformatie voor de volgende dag. Wij adviseren u om kort voor vertrek uw reis te plannen op ns.nl of met de Reisplanner Xtra app. Op ns.nl vindt u meer informatie over de aangepaste dienstregeling.

Heeft u nog vragen?

De NS helpt u graag verder. Kijk op ns.nl of stel uw vraag op het NS Serviceforum. U kunt ook contact opnemen met NS Klantenservice via telefoonnummer 030-7515155 of via Twitter @NS_online. De NS staat dag en nacht voor u klaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen