Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dien een bezwaarschrift in!

Foto:

REGIO – Recent hebben alle huurders, eigenaren en ondernemers van de gemeenten Rheden de nieuwe OZB aanslag ontvangen met daarop de opnieuw vastgestelde WOZ waarde.

Taxatieverslag

Deze waarde wordt vastgesteld op basis van vergelijkbare objecten in de omgeving die een jaar voor of na waardepeildatum (1 januari 2016) zijn verkocht. U kunt bij de gemeente, eventueel online, een taxatieverslag opvragen, waar de onderbouwing op staat van de waarde van uw woning.

Basis voor belastingen

De WOZ waarde wordt gebruikt als ijkpunt voor diverse belastingen, zoals onroerendezaakbelasting (OZB), waterschapslasten, inkomstenbelasting en erfbelasting. Derhalve is het van groot belang dat deze WOZ waarde correct is vastgesteld.

www.wozwaardeloket.nl

Sinds 1 oktober zijn de WOZ waarden voortaan openbaar en te zien via www.wozwaardeloket.nl. Hierdoor kunt u uw WOZ waarde eenvoudig vergelijken met de omliggende buren.

Bezwaar binnen 6 weken

Indien u het niet eens bent met de WOZ-waarde, dient u binnen zes weken na dagtekening een bezwaarschrift in te dienen bij uw gemeente. U kunt dit ook gratis uitbesteden aan een gespecialiseerd WOZ-waarde bureau zoals er velen zijn. Volgens de Wet WOZ heeft u namelijk recht op gratis deskundige rechtsbijstand. Bijvoorbeeld http://www.previcus.nl.

Heeft u nog geen aanslagbiljet ontvangen ?, kijk dan in uw digitale inbox op https://mijn.overheid.nl.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen