1 April: De leukste, gekste en apartste grappen van 2014

Foto:

REGIO – Heeft u nog een grap uitgehaald op 1 april, misschien bij uw gezin of wat collega’s? Elk jaar weer komen er allerlei verhalen in het nieuws waar veel mensen goedgelovig intrappen. Met 1 april achter de rug wilden we graag een overzicht geven van een aantal gelukte en mislukte grappen van dit jaar.

Wijngaard Domein Hof, Dieren
Deze wijngaard zou op de eerste dag van april alle wijnstokken rooien. Wegens de verhoging van de leeftijdsgrens zou het voor deze wijngaard niet meer realistisch zijn om nog verder te gaan met de wijngaard. Omdat ouders ook minder zouden drinken omdat er nu minder kopzorgen zouden zijn over hun tieners, was de verkoop dusdanig gezakt dat er niets anders op zou zitten dan rooien. Hoewel misschien een tikje ongeloofwaardig is deze wel leuk bedacht. Gelukkig is het Domein Hof er nog en zouden we nog altijd van een rondleiding kunnen genieten. 
Openluchtmuseum, Arnhem
Een aantal dagen voor het daadwerkelijk 1 april was, was het Openluchtmuseum al in het nieuws. Op social media was het bericht geplaatst dat het museum een woning uit Groningen, getroffen door  een aardbeving, zou opnemen in het museum. Het zou een attractie worden, compleet met trillende vloer. Geheel begrijpelijk viel deze grap, gefabriceerd door een nog onbekende grapjas, helemaal verkeerd bij Groningers. Er werd eerst gedacht dat deze grap van het Openluchtmuseum zelf zou komen, maar later bleek dat dit niet het geval was.
Virtual Bingo
Hoewel niet uit de regio vonden we deze wel erg leuk. En wat jammer dat de bril niet bestaat. Een spelsite kondigde namelijk aan om een zogenaamde bingobril op de markt uit te brengen, geïnspireerd door de virtual reality-bril Oculus Rift. Met de bingobril zou met in plaats van op een schermpje al wandelend door huis bingo kunnen spelen. Het is erg jammer dat deze bril nog niet bestaat. Het zou een mooie uitvinding kunnen zijn, voor websites zoals www.onlinecasinosnederland.nl of
http://www.spelletjes.nl/
maar ook voor andere spellen en doeleinden. Wie weet wat de toekomst ons zal brengen.
Basisschool De Branding, Barneveld
Dit is misschien wel de leukste van dit jaar. Nietsvermoedende leerlingen van groep 8 werden verzocht om een handdoek, thermometer en slippers mee te nemen. Het zwembad Veluwehal zou namelijk willen testen of hun water weer goed was na wat klachten. De leerlingen van groep 8 zouden speciaal gekozen zijn voor deze proef. Wat een ontzettend leuke samenwerking tussen de basisschool en het zwembad, want de leerlingen hadden helemaal niets door. En de resultaten van de test? Er was niets mis met de temperatuur van het water!
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen