College- en raadsleden laten zich zien bij vrijwilligersactie NL Doet

GEMEENTE RHEDEN – Afgelopen vrijdagmiddag 10 maart trad het samengestelde koor van college- en raadsleden in het kader van NL Doet op, in een volle recreatiezaal van Rhederhof aan de Worth Rhedenseweg in Rheden.

De wethouders Ronald Haverkamp en Constans Pos waren ook aanwezig, helaas moest burgemeester Petra van Wingerden op het laatste moment, door verplichtingen elders afzeggen. Maar in het tweede gedeelte na de pauze kon zij toch nog van de partij zijn. Speciaal voor deze gelegenheid hadden medewerkers van de gemeente en collegeleden een koor geformeerd, zij hebben de laatste weken met veel plezier gerepeteerd en de oud Hollandse liedjes in gestudeerd. Het koor trad vanaf 14.30 uur op en sloot met een korte pauze het optreden af om 16.30 uur. De bewoners genoten met veel plezier van hun optreden.

Tuintjes netjes en verzorgd.

Op het zelfde moment waren er elders in de gemeente nog veel meer werkzaamheden in het kader van NL Doet, één daarvan was het project “Tuintjes netjes en verzorgd”. Hier waren diverse organisaties zoals het Loket Vrijwillige Inzet van Radar Uitvoering Oost in samenwerking met Vivare, de gemeente, MVT, stichting STOER, Buurtvereniging Stenfert en activeringscentrum De Magneet, bij betrokken, maar ook raadsleden en raadsvolgers en vele vrijwilligers hielpen mee. Hierbij wordt er speciale aandacht aan de tuinen besteed.

Zij verzamelden zich hiervoor om 13.00 uur bij 3 locaties:

  • Pand 31 aan de Van der Duyn v Maasdamstraat 31 in Dieren.
  • Buurthuis De Poort aan de v Heeckerensstraat201 in Velp
  • Het Dorpshuis aan de Burg. v Leeuwenplein 3 in Rheden

Vanaf 16.30 uur werd de dag afgesloten in het Dorpshuis in Rheden waar alle vrijwilligers een drankje en hapje kregen aangebogen voor hun inzet deze dag, die weer zeer geslaagd was.
Het Oranjefonds organiseert elk jaar NL Doet dat dit jaar op 10 en 11 maart was. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

NL Doet

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen